Erőemelés

2023.03.09. 20:53

Európa-bajnoki bronzot hozott a nagy fogyás

Orosz László országos rekordokkal öregbítette a Mérk Kinizsi SE hírnevét.

Fotó: EPF

Erős férfiakkal volt teli a közelmúltban a fővárosi Bara Hotel. Itt rendezték a RAW masters erőemelő Európa-bajnokságot, amelyen huszonnyolc ország négyszáz versenyzője lépett dobogóra. A résztvevők között ott volt Orosz László, a Mérki Kinizsi SE kiválósága, aki alaposan megküzdött a sikeres szereplését. Hatalmas kihívás volt az, hogy az 50-60 év közöttieknél a 66 kilós súlycsoportba kerülhessen. Ide még januárban kellett leadni a nevezést, a  verseny előtti héten a hírek szerint Orosz László otthoni mérlege még 74 kilót mutatott. Nagy volt a kihívás az utolsó előtti napon ugyan már 69 kg állt a kijelzőn, de ez még sok, azaz kevés volt az üdvösséghez. Aztán a megszokott praktikák eredményeként végül sikerült 64.9 kilóval mérlegelni.

Ez persze megviseli az erőállapotot ám Orosz igencsak összekapta magát és összetettben az ötödik helyen zárt 457.6 kilóval. A legeredményesebb fekvenyomásban volt, hiszen a 117.5 kiló a fogásnemben bronzérmet jelentett és országos rekordot. Szintén új hazai csúcsot állított fel guggolásban (150 kg)  és felhúzásban (190 kg) amivel az Európa-bajnokságon az ötödik, illetve a negyedik helyen végzett súlycsoportjában. 

Guggolásban is úr rekordot állított fel a Mérk Kinizsi SE válogatottja
Fotós: EPF

 

 

Címkék#erőemelés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában