Kézilabda

2023.04.21. 12:09

Kezdődobás: pályára léptek a jövő nagy reménységei

Fehérgyarmaton és Nyíregyházán folytatódott a Magyar Kézilabda Szövetség Kezdődobás programja.

A sportág népszerűsítése és az utánpótlásbázis további szélesítése a célja a Magyar Kézilabda Szövetség Kezdődobás elnevezésű programjának. Vármegyénkben két helyszínen, Nyíregyházán és Fehérgyarmaton rendezték meg a soron következő fordulót – a két sportcsarnokban közel 400 ifjú sportolót, lányt és fiút mozgatott meg a Kezdődobás program.

 

A nyíregyházi versenyhelyszínt, a Continental Aréna mérkőzéseit a vármegyei kézilabda szövetség elnöke is megtekintette.

 

– Akik itt ma labdát fognak, fogtak, azok közül sokan most ismerkednek meg a szeretett sportágunkkal, így fontos, hogy a szülőkkel együtt jó benyomást szerezzenek, mert lehet, hogy köztük vannak a jövő válogatott kézilabdázói, a jövő Kulcsár Anitái, Harsányi Gergői és Máthé Dominikjai – bizakodott dr. Tordai Ilona.

Rontóné Tári Gizella, a Tiszavasvári lánycsapatának edzője arra a felvetésre, ha ezen a szinten nem számolják az eredményt, akkor mi motiválja a gyermeket, egyszerű, de nagyszerű választ adott.

– Hát a labda. Amikor ezek a gyerekek edzésre jönnek, az első kérdésük az, hogy ma lesz-e meccs, fogunk-e játszani. A labdánál, a játék öröménél ebben a korban tehát nagyobb motiváció nem kell – mondta a tiszavasvári testnevelő-edző. TG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában