Fiatalok focija

2023.04.18. 22:12

Norbi nem játszott csehül, nyolc perc alatt két gólt vágott

A tizenöt éves várdaiak legyőzték az addig veretlenül listavezető kis Lokit.

A Szpari U19-es csapatában Cseh Norbert nyolc perc alatt duplázott a Kecskemét ellen, itt a második gólját lövi

Fotó: Mán László

Nem nagyon panaszkodhatnak az elmúlt heti bajnoki eredményekre utánpótlás korosztályú focicsapataink. A 19 éveseknél a Várda Labdarúgó Akadémia és a Nyíregyháza Spartacus is nyert. Utóbbi csapatnál Cseh Norbert nyolc perc alatt duplázott, elsőként büntetőből vette be a kaput. Érdekes, hogy a tizenhét éveseknél gól nélkül zártak a várdaiak és nyíregyháziak. A tarpaiak a harmadik kerületben Maxim Burdika góljaival kettő nullra vezettek a huszonegyedik percben. A hajrá viszont a hazaiaké volt mert fordítani tudtak, a győztes gólt a 94. percben szerezték. A  Szpari biztosan nyert a  vendég Vidi ellen.  A tizenhatosoknál a Szpariban Onder Kolen háromszor volt eredményes a Vidi ellen.

A tizenöt éveseknél nagy skalpot gyűjtöttek be a várdaiak, hiszen otthonában győzték le az addig veretlenül listavezető debreceni kis Lokit.  A Szpari fiataljai szintén idegenben nyertek. (Nyilatkozatok forrása: kisvardafc.hu)
U19. B csoport 

Várda Labdarúgó Akadémia–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–1 (2–0) 

Várda LA: Popovics – Lukecsa (Kiricsenko, 71.), Poludnjak, Kobeljas, Jene, Bokor M., Babics, Racskó, Kapott, Rózsa S. (Szikszai (78.), Zizics. Edző: Csernijenko Ruszlan.  Gól: Rózsa S. (3.), Jene (24.), illetve Czékus (61.) 

Csernijenko Ruszlan: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, számítottunk erre. Az első félidőben az ellenfél fölé kerekedtünk, a második játékrészben picit ránk jött a Szeged, de csak a pontrúgásaik voltak veszélyesek. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen összeállításban is bebizonyították, hogy lehet számítani mindenkire. 

 C csoport 

Nyíregyháza Spartacus-Kecskeméti TE 3-0 (1-0) 

Nyíregyháza: Reszler - Spisák, Szopkó (Kiss P.), Cseh (Karácsony), Chrien (Forgó), Garda (Virányi), Konzili, Bertók, Asztalos, Czimer-Nyitrai, Szabó L.(Balogh). Vezetőedző: Szilágyi Krisztián.  Gól: Cseh (60. , 68.), Szopkó (42.).

 

 

U17 A csoport 

Illés Akadémia-Haladás–Várda Labdarúgó Akadémia 0–0 

Várda LA: Kovács – Biljusz, Tenkács, Babják, Osztrovka, Kereszti (Kun), Krucan, V. Herc (Fedorov), Bojcsuk (Kozák), Bliznjuk, Kancsij (Scsadej). Edző: Belényesi Miklós 

Belényesi Miklós: – Nagyon érdekes mérkőzést játszottunk, sok tanulság volt benne! Örültünk, hogy bejött amire számítottunk visszajátszott négy játékosuk az U19-ből, így sokkal jobb csapattal találkoztunk, mint mikor otthon játszottunk, de ez jó tett a mérkőzésnek, színvonalasabb volt. Végig kontrolláltuk az összecsapást, az történt az elejétől a lefújásig, amit akartunk, a védekezésünk jól működött, helyzete sem volt az ellenfélnek, a kapusunknak csak egy tizenegyest kellett megfognia, de azt ragyogóan tette. Hozzáteszem, természetesen nem volt az, de ezen csak mi tudunk változtatni, ha még fegyelmezettebbek leszünk, és azt csináljuk amit megbeszélünk. A nagyobb baj az volt, hogy hiányzott a minőség elől, nem sikerültek a megoldásaink, tompák voltunk, az átmeneteink lassúak és körülményesekre sikerültek. Mivel egész mérkőzésen egy kaput eltaláló lövésünk volt, így igazságos a döntetlen. 

B csoport 

III: Kerületi TVE-Tarpa SC 3-2 (1-2) 

Tarpa SC: Csicskan - Záhijev (Doloh), Socska, S. Hacsek, Y. Hacsek, Stankovics, Kolesnyik, Ehei, Shved, Boldozsár, Burdika. Edző: Vologyimir Kulyk. Gól: Farkas (32.), Óber (88.), Pálfistyák (94.), illetve  Burdika (15., 21.) 

C csoport 

Nyíregyháza Spartacus-Zalaegerszegi TE 0-0 

Nyíregyháza: Sarkadi, Kárpátfalvi, Takács (Turóczi), Tóth N., Pók, Veszel i(Hári), Ur, Czimer, Bodnár (Márton), Kovalecz, Lakóczi(Tóth M.). Edző: Balogh Zoltán, Gyurovics Zsolt. 

 

U16. B csoport 

Nyíregyháza Spartacus-MOL Fehérvár 4-0 (2-0) 

Nyíregyháza: Tóth Milán - Jakab, Tran Ba (Sós), Tóth Máté, Ferenczi, Onder, Hegedűs (Tóthszegi), Dankó, Halász (Pataki Bence), Pataki Balázs, Bakó. Vezetőedző: Szatke Zoltán. Gól: Onder (12., 16., 89.), Ferenczi (95.) 

 

U15. Kiemelt csoport 

Debreceni VSC–Várda Labdarúgó Akadémia 1–2 (0–0) 

Várda LA: Tkacsenko – Horvát, Veprik, Jazsik (Buda), Knisz, Hodovanec (Bac, a szünetben), Amászta, Dmuhajlov (Király), Piros, Lics, Lupij. Edző: Törtei Tamás.  Gól: Nyikos (79.), illetve Buda M. (69.), Horvát A. (76.). 

Törtei Tamás: – Nagyon büszkék vagyunk minden egyes játékosunkra. Végig az történt a pályán, amit elterveztünk. Nagyon sok tudatos és szemet gyönyörködtető megoldást láttunk. Taktikailag sokat léptünk előre, de még idő kell, hogy beépítsük az új igazolásokat is. Ez a Debrecen még nem kapott ki a bajnokságban! 

Alapcsoport 

Monor-Nyíregyháza Spartacus U15 1-2 (1-2) 

Nyíregyháza: Papik - Selymes, Máté, Molnár B., Vaidych, Szabó, Bagoly (Sándorfi), Molnár N., Jóbi, Melich, Kovács (Bába). Vezetőedző: Papp Ákos. Gól :Szabó (38.), illetve Jóbi (8.), Melich (33.) 

 U14 Kiemelt csoport 

Vasas Kubala Akadémia–Várda Labdarúgó Akadémia 1–2 (1–1) 

Várda LA: B. Herc – Kedves (Szarvas), Osztroha, Fodor, Volvacs (Fidler), Nagy, Budaházi (Torma), Gombkötő, Szencsenkov, Pilipjuk (Oláh), Kis (Harsányi). Edző: Márton István. 

Gól: Dudá (33.), illetve Nagy (21.), Szarvas (64.). 

Márton István: – Ahogyan számítottunk rá nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk, a helyzetek alapján megérdemelt győzelmet arattunk, gratulálok az egész csapatnak! 

Alapcsoport, Kelet 

Sajóvölgye-Nyíregyháza Spartacus 0-4 (0-2) 

Nyíregyháza: Novák Z., Majoros, Kondor, Mátyás (Novák B.), Szenes, Király, Uray, Juhász (Pradlik), Böszörményi (Dudás), Kosztyu (Villás), Kiss (Takács). Vezetőedző: Tudja Dávid. Gól: Uray (9.), Böszörményi  (37.), Király (51.), Dudás (80.)  

 U13.Észak-kelet 

Debreceni VSC–Várda Labdarúgó Akadémia 2–3 (0–1, 0–1,1–1) 

Várda LA: Székely – Suba, Gyarmati, Szitnik, Helmeczi, Dzsatalov, Dovbak, Deniszov, Tiscsenko. Csere: Licz, Vajdics, Hadházi, Száraz, Bakk. Edző: Deák Béla. Gól: Illés  (19.), Sándor  (73.), illetve Száraz  (61. és 67.), Tiscsenko (19.). 

Deák Béla: – Helyenként jó játékkal, végig vezetve szereztük meg ezt a nagyon fontos győzelmet két meseszép, valamint egy szerencsés gólt szerezve. A labda elleni játékunk teljesen rendben volt, az ellenfélnek kevés lehetőséget adtunk és egy nagyszerű labdaszerzés után sikerült a vezetést megszereznünk, de az ellenfelet is dicséret illeti, mert nagyon kulturáltan futballoztak, ami a győzelmünk értékét tovább növeli. Kicsit tartottunk a mérkőzéstől, mivel október óta nem játszottunk füves borításon, de a srácok nagyszerűen megoldották a feladatot. Hatalmas gratuláció jár a csapatnak. 

Diósgyőri VTK-Nyíregyháza Spartacus 4-0  

Nyíregyháza: Sallai - Vasvári, Dankó, Nagy, Papp, Villás, Túróczi, Palaga, Czifra. Csere: Anda, Kalló, Ferenc, Tasnádi, Varga. Edző: Deme Attila.  

Gól: Bialkó (53., 54.), Shalfieiev (15.), Tóth (62.). 

U12. Észak-kelet 

Debreceni VSC–Várda Labdarúgó Akadémia 2–0 

Várda LA: Bódi L. – Csendes Zs., Sajtos, Takács D., Kulik, Povkanics, Szpivák, Tóth Á., Kapitány K. Csereként lépett pályára: Bíró B., Popovics, Grica. Edző: Oláh Levente. Gól: Cziránku (4. ,13.). 

Oláh Levente: – A mérkőzés elején ajándékoztunk két gólt az ellenfelünknek, ami rányomta a bélyegét az első húsz percre. A találkozó második fele már jobban nézett ki, helyzeteket alakítottunk ki, amelyek sajnos ki is maradtak. Ha egy kicsit jobban koncentrálunk a kapu előtt, akár a döntetlen is össze jöhetett volna. 

Diósgyőri VTK-Nyíregyháza Spartacus 7-0  

Nyíregyháza: Varga - Nagy Levente., Sallai, Kenyeres, Jáger, Nagy Lóránt, Madura, Oláh, Jacsó. Csere: Barta, Balla, Hanusi, Nagy Zs., Cservenyák. Edző: Marcsek Zoltán. Gól:  Bárány K. (7., 69.), Kapitány (16.), Farkas (39.), Bárány N. (45.), Tóth (52.), Váradi (63.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában