Amerikai Foci, Levelek Spartans

2023.04.19. 11:59

Pontgazdag spártai siker

Győzelemmel kezdte a Divízió I.-es bajnokságot a Levelek Spartans.

Győzelemmel kezdett a fehér mezes Levelek.

Fotó: Dabas Sparks

Jelentős első osztályú rutinnal rendelkező játékosok is szerepeltek a Dabas Sparks keretében, így nem számított könnyű mérkőzésre a Levelek Spartans a bajnokság első fordulójában, idegenben. Az első negyedben még érezhető volt, hogy mindkét együttes számára ez az összecsapás nyitja meg a 2023-as szezont, sok volt a hiba, pont nem is született. A vezetést végül a Pest vármegyei gárda szerezte meg a második játékrész elején Pataki Zsolt mezőnygóljával.

Beindult a spártai henger

Azonban nem tartott sokáig a hazai öröm, hiszen Varga János vezetésével fordítani tudott a spártai védelem, majd beindult a vendég henger, így a nagyszünethez közeledve már tizenhét ponttal vezetett a szabolcsi egylet. A Sparks azonban kozmetikázta az eredményt, így tíz pontos vendégelőnnyel mehettek pihenőre a felek. A harmadik negyed kiegyensúlyozottabb játékot hozott, felválta jöttek a touchdownok, valamint a mezőnygólok, a záró felvonás elején pedig Salga Zsolt második hatpontos játéka eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét, így 26–40-re diadalmaskodott a Levelek, ezáltal sikerrel nyitotta dr. Szépe József alakulata a Divízió I.-es idényt. 

A Spartans legközelebb április 29-én lép pályára, amikor keleti rangadót vív Leveleken, az ellenfél a DEAC Gladiators lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában