Vízilabda, Aqua SE

2023.05.30. 08:29

Bajnok az Aqua SE Baby csapata!

Az aranyérmet a háromszoros olimpiai bajnok, Szécsi Zoltán akasztotta a nyíregyházi fiatalok nyakába.

Forrás: Aqua SE

Hétvégén Egerben ünnepélyes keretek között, a vízilabda sporthoz illő körülmények mellett fejeződött be az Észak-keleti Területi Baby I. Bajnokság 2022/23-as bajnoki sorozata. Az AQUA Sport Egyesület csapata két újabb győzelemmel zárta az évet, és az összes meccsét megnyerve vonulhatott a díjátadóra. 
A felsőház hármas körmérkőzésén először a Debrecen csapatával (CPVSE), majd Miskolc (MVLC) korosztályos legjobbjai ellen mérkőztek. Célként azt fogalmazták meg, hogy zárják hibátlan mérleggel és játszanak úgy, hogy mindenki lehetőséget kaphasson a mérkőzéseken.
Magabiztosan kezdték az első meccset a Miskolc ellen, de a szívós ellenfél a megszerzett kétgólos előnyt, a sok kihagyott helyzetünk miatt, az első negyed végére kiegyenlítette. A sorcserét követően – ez a baby korosztályban kötelező a második negyedben – sikerült minimális előnyt kiharcolniuk, ami erőn felüli teljesítmény volt a második sortól. Ez jó hatással volt a kezdő játékosainkra. Sok helyzetet alakítottak ki, és ugyan maradtak ki lehetőségek bőven, mégis sikerült megnyugtató előnyre szert tenniük. A végén kicsit kiengedve is biztosan nyerték a mérkőzést 15-12-re. 
A második mérkőzésük könnyebb lett a vártnál a CPVSE ellen. Az elejétől kezdve helyzetek sorát dolgozták ki, ezeknek egy részét gólra váltották, de a lövéseik pontosságával baj volt, viszont jó helyezkedésekkel jól védekeztek. Csak néhányszor volt eredményes ellenfelük. Hivatalos eredményszámolás nincs, de végül csaknem négyszer annyi gólt lőttünk, mint ellenfelünk. (11-3)
Mindkét mérkőzésre igaz volt, hogy a büntetődobásokkal továbbra is „hadilábon” álltak, viszont a labdaszerzéseikből a megúszásaikat jól értékesítették.
– Gratulálok a csapatnak az egész éves teljesítményéért – nyilatkozta boldogan Éder Zsolt utánpótlás edző a veretlen évet értékelve.
Az eredményhirdetés igazi örömünnep volt mindenki számára. Szép idő, boldog gyerekek a gyönyörűen felújított, csaknem 100 éves Bárány uszoda partján. Minden játékos aranyérmet kapott! Az érmeket egyik vízilabda legendánk, Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kapus akasztotta a gyermekek nyakába, melyről közös fotó is készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában