Atlétika, Nyíregyházi Sportcentrum, Bakosi Péter

2023.05.31. 11:46

Ezüstérmet szerzett Spanyolországban Bakosi Péter

Több magyar atléta is megmérettette magát múlthét pénteken Spanyolországban.

Bakosi Péter (jobb hátsó) ezúttal is remek teljesítménnyel rukkolt elő.

Fotó: MASZ

Az Andújarban megrendezett bronz kategóriás atlétikai viadalon a Nyíregyházi Sportcentrum magasugrója Bakosi Péter ezüstérmesként zárt, Rába Dániel pedig kalapácsvetésben harmadik lett.

Bakosi Péter 214 centiméterig jutott, ezzel állhatott fel a dobogó második fokára holtversenyben a spanyol Carlos Rojas Lombardóval. A kalapácsvető Rába Dániel 71,71 méterrel végzett bronzérmesként.

Közel volt a dobogóhoz Wagner-Gyürkés Viktória, aki 5000 méteren végül negyedik lett (15:26.96). A spanyolországi viadalon dobókörbe lépett Márton Anita is. A magyar olimpiai bronzérmes súlylökő ötödik lett (17,49 méter).

800 méteren Huller Dániel állt rajthoz a magyar színeket képviselve, és hatodikként zárta ezen a távon a spanyolországi túráját, míg Vindics-Tóth Lili Anna a 3000 méteres akadályfutásban nem fejezte be a versenyt, miután az első akadályról leugorva nem túl szerencsésen fogott talajt. Futására ez alaposan rányomta a bélyegét, bár küzdött egy ideig, végül feladta. 

*forrás: részben MASZ!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában