Erőemelés

2023.06.29. 10:58

A befektetett munkának meglett az eredménye

Majoros Viktória lépésről lépésre haladva araszol a sportág élvonala felé.

Majoros Viktória az egyik guggoló gyakorlata közben.

Fotó: Magánarchívum

Az erőemelés célja, hogy a három fogásnem mindegyikében – guggolás, fekvenyomás, felhúzás – a lehető legnagyobb súlyt igyekezzünk megmozgatni, a szabályok betartása mellett. Ennek a sportágnak az egyik kiemelkedő tehetsége a nyíregyházi Majoros Viktória, aki augusztusban már a nemzetközi porondon, egy komoly walesi versenyen is megméretteti magát.

Vonzották az edzőtermek

– Ami a sportkarrieremet illeti, röplabdázónak készültem, de az sajnos elég hamar abbamaradt, mivel nem voltam benne annyira jó, hogy reális legyen eljutnom egy komolyabb szintre – vezette fel sportolói karrierjét megkeresésünkre Viktória. – Mindig is vonzott az edzőtermek világa, éppen ezért elkezdtem egyre komolyabban venni az erőemelést, minek eredményeképpen a sajnos azóta már megszűnt Keletereje Egyesülethez kerültem. Évről évre jutottam egyre feljebb a ranglétrán. 

A rengeteg befektetett munkának pedig meglett az eredménye, hiszen Viktória legjobb eredményeit nemzetközileg is jegyzik.

– Ami a rekordjaimat illeti guggoltam 190 kilogrammal, ami a világ nyolcadik legjobb eredménye volt 2022-ben, illetve az örökranglistát tekintve minden idők harmincnegyedikje – folytatta a jelenleg a Debreceni Egyetemen tanuló sportoló. – Fekvenyomásban 95 kilogrammig jutottam, míg felhúzásban 172,5 kilogrammig. Összetettbeli eredményem pedig szövetségtől függetlenül Magyarországon a valaha volt negyedik legjobb junior női összetett érték – a világranglistán pedig minden idők nyolcvannegyedikje. Mindezeken felül a Magyar Professzionális Erőemelő Liga keretein belül két súlycsoportban is én tartom az összetett junior rekordot, illetve guggolásban a felnőtt csúcsot is.

Jöhetnek a profi versenyek

Majoros Viktória készen áll a továbblépésre, augusztus 27-én a walesi Swansea-ben lesz jelenése, immáron egy kifejezetten a juniorok számára kiírt profi minősítésű versenyen.

– Nagy lépés ez a pályafutásomban, mivel ez már egy profi verseny, én pedig ebben a közegben képzelem el a jövőmet. Jövőre már az Open kategóriában versenyzek, ahol már számos neves meghívásos viadal van, én pedig arra törekszem majd, hogy minél több megmérettetésre eljussak, ezáltal is ismertebbé téve a sportágban a nevem.    

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában