Kerékpársport, NyKSE

2023.06.19. 13:39

Megkülönböztető trikóval díjazták a vármegye legjobbjait

Nagy sikerrel rendezték meg az idei Tour de Vásárosnaményt.

A férfi elit verseny dobogósai: Szarvas Balázs, Márkus László és a vármegye 2023-as bajnoka, Nemes Bálint.

Fotó: Vigh Attila

Filep Sándor polgármester fővédnöksége mellett újabb nívós, országosan is elismert kerékpárversenynek adott otthont június 17-én Vásárosnamény és környéke. Az NyKSE, azaz a Nyíregyházi Kerékpárosok Sportegyesülete ugyanis immáron hetedik alkalommal rendezte meg a Tour de Vásárosnaményt.

A gulácsi körön tekertek

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is több korcsoportban várták a nevezőket. A bringások három távon és tizenhárom korcsoportban mérték össze erejüket, egy bő nyolcvan, egy bő negyven és egy mindössze tizenhat kilométeres penzum közül választva, bár ez utóbbi inkább a családok számára biztosított kikapcsolódási, túrázási lehetőséget. A verseny Vásárosnamény, Jánd, Gulács, Tarpa és Tivadar érintésével zajlott – az úgynevezett gulácsi kört többször is megtéve.

Évek óta megbízható partnerek

Mindamellett, hogy a viadal az AKESZ-sorozat kiemelt állomása, a vármegye bajnoki címeiről is döntött. A férfi elit, valamint a Senior korcsoportokban a legjobb helyen célba érő Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakcímmel rendelkező kerekes ugyanis kiérdemelte a vármegye bajnoka címet, illetve az ezzel együtt járó megkülönböztető trikót – hasonlóan a nagy körversenyekhez. Az elit férfiaknál a harmadik helyen végző Nemes Bálint (NyKSE), míg a Senioroknál Vasas György (NyKSE) ölthette magára a trikót. A kiemelt rajtokban egyébként az elit hölgyeknél Aszalós Anna (Brigetio KSE), míg a férfiaknál Márkus László (Saxum) győzött. 

Vásárosnamény évek óta megbízható partnere a NyKSE szervezőcsapatának, hiszen az elmúlt évek során a Tour de Vásárosnamény mellett számos más bringás eseménynek is otthont biztosít, melyek közül kiemelendő a nemzetközi ifjúsági kerékpáros világkupa, melyet idén augusztus 16-17-én rendeznek, s amelynek első szakasza éppen Vásárosnamény körül zajlik majd, 140 kilométeren. A mezőnyben ezúttal is a jövő sztárjaival, az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan a jövő világbajnokaival és leendő WorldTour-menőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában