Atlétika

2023.06.09. 09:05

Nyíregyházi arany-, és bronzérem

Ö nyíregyházi atléta állt rajthoz csütörtökön a Magyar Nagydíj-sorozat WA Continental Tour ötödik állomásán.

Tóth Balázs megnyerte a budapesti versenyt

Fotó: Koszticsák Szilárd

Csütörtökön a Magyar Nagydíj-sorozat WA Continental Tour ötödik állomásán, a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban huszonnégy számban küzdöttek meg a versenyzők a végső helyezésekért. Öt versenyszámba a Nyíregyházi Sportcentrum hat atlétája is érdekelt volt a bronz besorolású megméretésen.
A férfi súlylökők kezdték a programot, amelyben Tóth Balázs vívott nagy harcot az Ikarusos Kovács Lászlóval. Balázs a harmadik és az ötödik sorozatban pár centire maradt el csak a tizennyolc métertől, az utolsó kísérletére azonban összeállt a mozgása és 18.61 m-es dobásával közel egy métert vert riválisára és megnyerte a versenyt.
Női hármasugrásban Nyisztor Petra 12.47 m-es ugrásával a hetedik lett, a számot az idei isztambuli fedettpályás Európa-bajnokság ötödik helyezett Neja Filipics nyerte. Érdekesség, hogy a szlovén versenyzőnek egyetlen érvényes kísérlet elég volt a sikerhez.
Férfi diszkoszvetésben Káplár János (53.63) a hatodik helyet szerezte meg. Szikszai Róbert a harmadik sorozatban dobta a legnagyobbat (61.67), ezzel sokáig a második helyen állt, az utolsó sorozatban aztán a horvát Martin Markovics túldobta őt, így Robi végül a harmadik lett. A számot a háromszor Afrika bajnok, Dél-afrikai Victor Hogan nyerte. 

SZIKSZAI Róbert
Szikszai Róbert bronzérmes lett
Fotó: Koszticsák Szilárd

Férfi száz méteren Boros Bence ötödikként ért célba (10.47), magyarok közül csak váltó válogatott társa, Bundschu Patrik előztem meg őt. Leggyorsabbnak a Emmanule Matadi bizonyult, a libériai versenyzőnek ezen a távon már van kilencessel kezdődő ideje is. 
A nap utolsó nyíregyházi érdekeltségű száma a férfi magasugrás volt. Bakosi Péter szépen vette a magasságokat, a 2.18-al azonban már nem sikerült megbirkóznia, 2.15 m-es ugrásával a második és a harmadik helyezettel azonos eredménnyel, de több rontott kísérlettel negyedikként zárt.
Folytatás vasárnap a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban, ahol Bakosi Péter, Boros Bence, Káplár János, Szikszai Róbert mellett a diszkoszvető Kerekes Dórának is szurkolhatunk majd. A hazai versenyzők mellett itt lesz például az amerikai világbajnok, Chase Ealey, aki ellen többek között Márton Anita versenyez majd. A 100 gátas Kozák Luca 100 méter síkfutásban indul, férfi kalapácsvetésben pedig Halász Bence és idén itt versenyez először szabadtéren a hétpróbázó Krizsán Xénia, aki 100 gáton áll rajthoz, szintén itt lesz Takács Boglárka, aki csütörtökön egy órán belül megdöntötte 100-on saját májusi, míg 200-on Orosz Irén 42 éves országos csúcsát.
A verseny súlyát növeli, hogy ez lesz az utolsó lehetőség bekerülni a csapat Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottba. A csapat Eb-nek – ahol a magyarok a II. divízióban versenyeznek – Katowice ad otthont június 20. és 22. között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában