Kerékpársport, NYKSE

2023.07.10. 09:42

A profi rendezés garancia volt a sikerre

Remek versenyt hozott a legnívósabb magyar egynapos.

Adam Toupalik ezúttal sem talált legyőzőre.

Fotó: Vigh Attila

Huszonkét csapat állt rajthoz a Visegrád 4 Kerékpárverseny Budapest és Pannonhalma közötti 138 kilométeres távján, ezúttal is világranglista pontokért küzdve. 

A verseny, amely hazánk egyetlen nemzetközi kategóriás egynapos viadala, a Visegrádi Csoport közös országúti versenysorozatának első állomása volt 2023-ban. A mezőny az előző évek kiírásaihoz hasonlóan ezúttal is Budapesten, a Carl Lutz rakparton rajtolt, majd immáron lassan hagyományosan, Pannonhalmán ért célba.

A hallatlanul izgalmas megmérettetés az apátsághoz vezető, helyenként 15%-os meredekségű, dísztérkő burkolatú emelkedőn dőlt el. A hegyen támadás követett támadást, végül a cseh Adam Toupalik (Elkov-Kasper) megvédte elsőségét és 2022 után idén is megnyerte a viadalt.

Az NYKSE kitett magáért

Azt a viadalt, amelynek társszervezője a Nyírségi Kerékpáros Sportegyesület (NYKSE), míg versenyigazgatója a nyíregyházi Solymosi János volt.

– Idén is nagyon jól sikerült a verseny, a nevéhez méltó volt a szervezés, a csapatok rendkívül elégedettek távoztak – mondta el kérdésünkre az egyesület elnöke. 

A mezőnyben ott volt az ugyancsak nyíregyházi Hrenkó Norbert (So.L.me-Olmo), aki ezúttal olasz csapattársáért, a végül az előkelő tizedik helyen záró Marco Trevisolért dolgozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában