Strandfoci, Nyíregyházi Sportcentrum

2023.07.18. 12:56

Idén is visszatér Sóstóra a strandfoci

A szervezők külön díjazzák a torna gólkirályát, a legjobb kapust és mezőnyjátékost.

Dajka László főszervező és Podlovics Lajos a Sóstó-Gyógyfürdők vezérigazgatója.

Fotó: Pusztai Sándor

A strandfoci szerelmesei idén nyáron sem maradnak program nélkül, a hagyományokat folytatva, július 20-a és 23-a között immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Aquarius Élmény- és Parkfürdő területén a Nyíregyházi Sportcentrum Országos Pénzdíjas Strandfoci Fesztiválját a Fatum Property Kupáért. Erről tájékoztatták a sajtó képviselőit kedden a fürdő területén.

Érezhető a turisztikai hatás

Az eseményen Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője köszöntötte a sajtó képviselőit, majd átadta a szót Podlovics Lajosnak. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az idei lesz a tizenegyedik alkalom, hogy megrendezik az eseményt, amely mostanra olyannyira kinőtte magát, hogy jelentős marketing és turisztikai erővel bír, nem beszéve arról, hogy a fürdő infrastruktúrája jelentős pluszt kínál a résztvevőknek. Ezt követően megköszönte a Fatum Propertynek, hogy évek óta nagyvonalúan támogatja a rendezvényt, amely természetesen ennek jóvoltából idén is pénzdíjas lesz.

Tizenegy éve hat csapattal kezdtük el ezt a tornát, az évek során azonban az ország legnagyobb strandfoci fesztiváljává nőtte ki magát – tekintett vissza az elmúlt esztendőkre Dajka László főszervező. – Köszönjük a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nek, hogy mellénk állt és méltó környezetet biztosít a rendezvény számára. Az itt felépített pálya alkalmas akár nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is, arról már ne is beszéljünk, hogy az ország legszebb strandja fogadja a résztvevőket. Igazi látványossága ez a strandnak, hiszen a labda főleg a levegőben van és akrobatikus mozdulatokkal próbálják azt a kapuba juttatni. Nem ritka, hogy a pályát négy-öt sorban állják körbe az érdeklődők – tette hozzá, majd ismertette a torna menetét.

Szlovákiából is érkezik csapat

Idén négy vármegyéből érkeznek csapatok, de Szlovákiából is van egy visszatérő gárda. A torna csütörtökön a négy női csapat küzdelmével kezdődik, majd délután a harminckét nevezett férficsapat is megkezdi a harcot. A szervezők külön díjazzák a torna legjobb kapusát és mezőnyjátékosát, valamint a gólkirályt.

További érdekesség, hogy idén a főszponzor felajánlásából egy új labdát próbálhatnak ki a résztvevők, amely sokkal könnyebb elődjénél, kialakítása miatt pedig jobban tapad, így előnyt jelenthet mind a játékosok, mind pedig  a kapusok számára. Az időjárás előrejelzések alapján igazi strandidő várja majd az indulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában