Drift

2023.07.02. 23:00

Közeleg a drift őrület újabb felvonása

A Ken Block-os nyomvonal extra izgalmakat ígér a RabócsiRingen.

Óriási gumifüstölésre van kilátás

Fotó: KM-archív/Mán László

A máriapócsi RabócsiRing és a drift immáron elválaszthatalan egymástól. Az egyre népszerűbb technikai sportág hazai fellegvára a máriapócsi pálya. A hatalmas sikert aratott májusi Drift Games és grid tesztverseny csak amolyan nívós ráhangolást jelentetett az idei kínálatra. 

A következő felvonást a július 15.-16-i Drifting és Lada Allstars jelenti. A drifting.hu beszámolója szerint újdonság, hogy a ladások nem csupán a driftben hanem a gridben is megmérkőzhetnek és az övék lesz a pálya a körversenyre is. Idén az extra izgalom kedvéért idén igazi Ken Block-os nyomvonalat építenek ki a gridpályán, ahol a ladások külön kategóriában bizonyíthatják, hogy nem csak a Hoonicorn képes csodára!

Természetesen a Drift Kings Nemzetközi Drift Bajnokság futama is a programban szerepel július derekán és  meglepetés ladás pilóták is érkeznek majd a nemzetközi rendezvényre. Tavaly több mint 200 Lada gyűlt össze a felvonulásra, sokan érkeztek családdal, gyerekekkel, sokan közülük a kempingben töltötték a teljes hétvégét. A körversenyen a ladások közül hetvenen indultak, utána pedig fergeteges tsuiso csatákkal kápráztatták el a nézőközönséget az Allstar pilótáit. 

A július 15.-16-i hétvégére az eddigi legtöbb külhoni pilóta nevezett, ezzel is bizonyítva hogy a Hunakamo és a drifting.hu több mint 15 éves munkája bizony beérett. A nemzetközi szintű versenyeket lebonyolító csapathoz szívesen és jó érzéssel térnek vissza a versenyzők Európa számos országából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában