Kosárlabda

2023.07.11. 06:36

Nyíregyházi kosarassal Eb-ötödik a magyar válogatott

Dobó Lilla fontos játékosa volt a magyar U18-as leány kosárlabda-válogatottnak.

Dobó Lilla minden mérkőzésen kezdő volt

Forrás: FIBA

Véget ért az U18-as, A-divíziós leány kosárlabda Európa-bajnokság. Mint arról beszámoltunk, a Nyíregyházi Kosársuli tehetsége, Dobó Lilla a torna első szakaszában alapembere volt a magyar válogatottnak, ami a továbbiakban sem változott. A mieink csoportmásodikként vágtak neki a keresztjátéknak, ott izgalmas meccsen legyőzték Olaszországot, majd a negyeddöntőben nem volt valós esélyük a későbbi Európa-bajnok Szlovénia ellen.

Az 5-8. helyért rendezett mérkőzéseken újra remekelt a magyar csapat, amely 74–40-re kiütötte Lengyelországot, az utolsó napon pedig már másodszor felülmúlta a házigazda Törökországot (57–44-re), ezzel az ötödik helyen végzett. Lilla utóbbi meccsen 6 pontot, 5 lepattanót, 4 gólpasszt és 2 blokkot jegyzett, a statisztikákat összegző mutatóban a magyar csapat legjobbja volt.

Az NYKS játékosa minden mérkőzésen kezdett, lepattanóban és gólpasszban a harmadik, pontban, valamint VAL-ban a válogatottunk negyedik legjobbja volt az Eb-n.

A magyar együttes öt győzelem mellett csak kétszer kapott ki a tornán, a vereségeket a két döntőstől szenvedte el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában