Vármegyei labdarúgás

2023.07.12. 09:30

Teljes a vármegyei első osztály mezőnye

Szon.hu

A fehér mezes Nagykálló a következő szezonban a vármegyei első osztályban indul

Fotó: Sipeki Péter

A beadott nevezések feldolgozása után az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Területi Igazgatóságának illetékes bizottságai véglegesítették, hogy mely együttesek vehetnek részt a 2023-2024-es bajnoki szezon vármegyei első osztályú férfi felnőtt bajnokságában.
A bajnok Kállósemjén az osztályozón sajnos nem tudott feljutni az NB III.-ba, és a másodosztályú bajnokok közül a Kótaj vállalta az első osztályt. Az Újdombrád és a Csengersima együttesei viszont nem éltek a feljutás lehetőségével, ráadásul a 14. helyen végző Balkány a másodosztályra adott be nevezést, így az igazgatóságnak a Labdarúgás Versenyszabályzatában leírt feltöltési szabályzatot figyelembe véve kellett kialakítani a mezőnyt. A vármegyei másodosztály legjobb 2. helyén végző – ezáltal felkért – Nagykálló vállalta az élvonalbeli kihívást, a legjobb kieső Balkány a másodosztályba nevezett, a sorban következő második legjobb feljutó Gergelyiugornya pedig nem kívánt élni a magasabb osztályban való indulással, így a 15. helyen végző Nyírmeggyesre szállt az élvonalbeli jog, amellyel éltek is.
Az augusztus 12-13-i hétvégén rajtoló pontvadászat őszi szezonjának sorsolását július második felében készíti el a Megyei Igazgatóság Versenybizottsága. 

A Nyír-Wetland vármegyei bajnokság mezőnye: Csenger, Ibrány, Kállósemjén, Kemecse, Kótaj, Mándok, Mátészalka, Nagykálló, Nyírbátor, Nyírbéltek, Nyíregyháza II., Nyírmeggyes, Nagyecsed, Tarpa, Újfehértó, Vásárosnamény

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában