Kézilabda NB II.

2023.08.07. 14:57

Az új rendszerben is az élmezőnybe vágynak

Az új kihívásoknak is meg szeretne felelni a Nyírbátor és ezért komolyan dolgoznak.

Szon.hu

Tamás Menyhérték (23) már az új idényre hangolnak

Fotó: Pusztai Sándor

Mint az ismert, a Magyar Kézilabda Szövetség megváltoztatta az NB II. menetrendjét, az eddigi hetvenkét csapat helyett a jövőben hatvannégy alakulat nyolc csoportban küzd meg a helyezésekért. Az alapszakaszt ezután rájátszás követi majd, így minden egyes pontnak hatalmas jelentőséggel bír a végelszámolásnál. Ennek szellemében vágott neki a felkészülésnek a Nyírbátor férfi csapata is. 
– Augusztus 1-jén kezdtük meg a közös munkát, amelyet a játékosok már három hét egyéni készüléssel a hátuk mögött kezdték meg. Az első két hétben heti négy, a harmadik héttől kezdve három edzést tartunk. Utóbbi ritmust a bajnoki idényben is tartunk majd – kezdte érdeklődésünkre Petneházi Zsolt, a Nyírbátor szakágvezetője. – Nyáron nem volt sem távozónk, sem érkezőnk, így változatlan kerettel várjuk a bajnoki rajtot. Saját nevelésű fiataljaink közül többen csatlakoztak azonban a felnőtt kerethez, akik tehetségükkel, szorgalmukkal vívhatják ki, hogy a bajnokság során is számoljunk velük – tette még hozzá.
Az edzések mellett természetesen felkészülési találkozón is teszteli csapatát Falcsik Miklós edző, megmérkőznek a DEAC II.-vel, Kisvárdával, a Tiszavasvárival és Hajdúböszörménnyel, utóbbival kétszer is. 
A szakágvezető elmondta, hogy céljuk az az alapszakasz első négy helyének a valamelyike, természetesen minél több ponttal, hogy minél előnyösebb pozícióban kezdhessék meg a felsőházi rájátszást. 
– Megerősödött a mezőny, az új lebonyolítási szisztéma miatt különösen a felsőházi rájátszás tűnik nehéznek. Az alapszakaszban sokan pályáznak az első négy helyre, ezért minden mérkőzésen a legjobbját kell nyújtania a csapatnak. Nekünk sem lehet más a célunk, mint minél több pontot szerezve, az első négyben végezni – fogalmazott Petneházi Zsolt.
A Nyírbátor szeptember 8-án, a komoly terveket szövögető és a Pánczél Zoltánnal, valamint Szűcs Balázzsal megerősített Hajdúszoboszló ellen kezdi meg a pontvadászatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában