Autósport

2023.08.28. 11:03

Csehországban is megállíthatatlan volt

Három futamgyőzelemmel abszolválta a hétvégét Kiss Norbert.

Folytatja remeklését Kiss Norbert.

Fotó: Meder István

A csehországi Mostban folytatódott a kamion Európa-bajnokság. Kiss Norbert, a Révész Racing címvédő és négyszeres Európa-bajnok versenyzője szombaton az első futamot megnyerte, a másodikban pedig negyedikként ért célba.

Döntő jelentőséggel bírt a rajt

– Nagyon jó verseny volt az első, ahogyan előzetesen is mondtam, döntő volt a rajt. Igyekeztem nagyon későn fékezni Jochennel szemben, és sikerült megszereznem az első helyet. Aztán próbáltam növelni az előnyt, de úgy hogy óvjam az autót és a gumikat is, ami szintén sikerült. Köszönöm a csapatnak, hogy ilyen remek autót raktak össze, ezáltal újabb fontos győzelmet arattunk – nyilatkozta a közösségi média oldalain a szombati napról Kiss.

A szombati nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a nyolcadik helyről startolhatott a magyar pilóta. Az első körben nagy baleset történt a hátsóbb régiókban, így piros zászlóval megállították a versenyt. Az újraindítás után Norbi azonnal javított egy pozíciót, majd a második körben már az ötödik helyen haladt. Féltávnál a negyedik helyre jött fel a Révész Racing pilótája, és végül itt intette le a kockás zászló. A versenyt Lacko nyerte Halm és Anderson előtt. 

Kiss lendülete vasárnapra is megmaradt, a szakadó esőben is megszerezte az első rajtkockát. Az első versenyen rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig a nyolcadik pozícióból startolva lett első.  

Az időjárás volt az úr vasárnap

– A nap folyamán sokat esett az eső, és komoly vízátfolyások voltak. A verseny előtt viszont már jobbak voltak kicsit a körülmények, és bár nedves volt a pálya, de már gyorsabban lehetett haladni. Esős rajt volt, azaz az első kört sárga zászló alatt tettük meg, így nem lehetett előzni. Utána viszont nyomhattuk a gázt, és szépen lassan sikerült meglépni – értékelt a versenyhétvégét követően Kiss. – Adam Lacko hazai pályán mindig jó, ráadásul esőben gyors, ezért örülök, hogy legyőztük őt, és fontos húsz pontot szereztünk. A második is nehéz verseny volt, nehéz körülmények között. Mindössze egyetlen száraz ív volt a verseny elején, majd fokozatosan jöttek a sötét felhők, és egyre jobban esett. Óvatosan kellett vezetni, de közben próbáltam megelőzni a többieket, ami sikerült. Köszönöm a csapatnak a remek munkát, örülök a győzelemnek – zárta gondolatait Kiss, aki ezzel tovább növelte összetettbeli előnyét, ami immáron 78 pont.

A sorozat szeptember 9-10-én a belgiumi Zolderben folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában