Autósport, Kiss Norbert

2023.08.23. 15:10

Magabiztos előnnyel várja a cseh futamot

Kiss Norbert fórja 54 pont a legnagyobb riválisával szemben.

Kiss Norbert

Fotó: Meder István

A Révész Racing  magyar pilótája 209 pontot szerzett eddig, míg a második helyen álló Jochen Hahn 155, a harmadik Sascha Lenz 144 ponttal áll, azaz a bajnokság első fele nagyon jól sikerült a címvédő számára. A nürburgringi verseny volt az utolsó a nyári szünet előtt, és bár futam nem volt az elmúlt hetekben, a csapat nem unatkozott. Készül a nagy menetelésre, öt hét alatt ugyanis négy versenyhétvégét is lebonyolítanak. Csehországban, Belgiumban, Franciaországban és Spanyolországban áll rajthoz a magyar pilóta.

Szétszedték a kamiont

- Szétszedtük az autót, és az ilyenkor szükséges alkatrészcseréken kívül a váltót is kicseréltük. Nem volt baja az előzőnek sem, de már sok verseny volt benne, és mivel az őszi időszak nagyon sűrű lesz, így elővigyázatosságból a csere mellett döntöttünk. Eddig megbízható volt a versenykamion, szeretnénk, ha ez a jövőben is így lenne – mondta sajtóközleményében Kiss Norbert. 

Hétvégén a csehországi Most lesz az Eb következő helyszíne. A 4.2 km hosszú pályát 21 kanyar tarkítja. A célegyenes utáni első lassító rögtön lehetőséget kínál az előzésre, így fontos lesz a jó start. Már pénteken elindulnak a szabadedzések, Kiss pedig szeretné az időmérőn folytatni jó sorozatát, idén ugyanis rendre megszerezte az első rajtkockát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában