Úszás

2023.08.10. 14:49

Nyíregyháza hírnevét öregbítették

A Nyíregyházi Sportcentrum úszói a hazai és a nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak.

Szon.hu

Hatházi Dóra és Barna Bianka Dorottya

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt héten az MVM Ifjúsági Úszó Országos Bajnokságon a Nyíregyházi Sportcentrum úszója Barna Bianka Dorottya két ezüstérmet nyert (200 és 50 m mell), valamint 100 m mellen negyedikként zárt.
A Nyíregyházi Sportcentrum további két versenyzője szintén sikeresen szerepelt Csengtuban, az Egyetemi Világjátékokon, Sztankovics Anna (Miskolci Egyetem) 50 m mellen, míg Hatházi Dóra (Washington State University) 200 m pillangón a negyedik helyen végzett. 
A három versenyző csütörtökön mesélt élményeiről. A sajtóeseményen Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője üdvözölte a résztvevőket, mondandójában kiemelte, hogy büszkék az elért eredményekre. Tovább azt hangsúlyozta, hogy a városi uszoda páratlan lehetőséget biztosít a felkészülésre és az a céljuk, hogy az utánpótlásból minél több olyan versenyzőt tudjanak kinevelni, akik nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket.


Urbin Tamás a Nyíregyházi Sportcentrum úszószakág-vezetője arról beszélt, hogy szokatlanul hosszú volt a szezon, így most mindenki megérdemel három hét pihenőt, hogy szeptemberben megújult erővel folytassák a munkát.
– Nagy fegyverténynek tartom, hogy Kínában erős mezőnyben dobogó közeli helyezést értek el a lányok. A döntőbe jutás volt a cél és ezt maximálisan teljesítették. Dóritól már régóta vártuk, hogy 2:10-en belül teljesítse a távot, ez sikerült is a középdöntőben, ez pedig erőt és jó alapot adhat a folytatásra. Bianka ugyan nem védte meg a tavaly szerzett országos bajnoki címét, az azonban elismerésre méltó, hogy az úszásnem mindhárom távján a közvetlen élmezőny tagja, kétszáz mellen egyéni csúcsot úszott, ez most az ezüstéremre volt elég. A nemzetközi szövetség döntése alapján a 18 éves lányok jövőre is az ifjúsági korosztályban versenyezhetnek, ez pedig egy eredményes szezont vetít előre számunkra – zárta Urbin Tamás.
– Nagy lehetőség volt, hogy elindulhattam a versenyen, amennyire lehetett megpróbáltam élni is vele. Amiért mentem, azt teljesítettem, áttörtem a 2:10-es határt. A kínaiak remek versenyt rendeztek, minden percét élveztem – mondta Hatházi Dóra.
– Egyik szemem sír, a másik nevet. Örültem volna, ha sikerül megvédeni a címemet. A száz nem sikerült, a kétszáz viszont kifejezetten jól ment, egyéni csúcsot úsztam, az ötvenen van még mit csiszolni, de dolgozunk rajta – fogalmazott Barna Bianka Dorottya.  Sztankovics Anna betegsége miatt nem vett részt az eseményen, vele kapcsolatos hír, hogy továbbra is a Nyíregyházi Sportcentrum színeiben versenyez és 50 gyorson megcélozza az olimpiai szereplést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában