Fiatalok focija

2023.09.08. 12:57

A várdaiak két vállra fektették az újpestieket

A Szpari tizenhárom évesei nyertek Debrecenben, a tarpaiak kikaptak a Puskás Akadémia vendégeként.

Az 19 éveseknél a piros mezes Szpari döntetlent játszott a vendég szegediekkel.

Fotó: Mán László

Vége a nyári szünetnek, az különböző osztályú és korosztályú utánpótláskorú focisták is elkezdték az őszi szezont. Nem minden korosztályban léptek pályára a Várda Labdarúgó Akadémia, a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémiai és a Tarpa SE fiataljai.

A várdaiaknál a legidősebbek az Újpest elleni diadallal nyitottak, a Szpari csapatai közül a 13 évesek debreceni győzelemmel indítottak, a tarpaiak viszont kikaptak Kispesten. (Edzői nyilatkozatok:kisvardafc.hu

 

U19. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Újpest FC 2–0 (1–0)

Várda LA: Márton– Krucan (Biljusz), Tenkács, Osztrovka, Szikszai, Rózsa (Kiricsenko), Kobeljas, Babics (Babják), Racskó (Barati), Klinfinszkij, Kancsij (Scsadej). Edző: Ádámszki Róbert. 

Gól: Racskó (13.), Kancsij (55.). Kiállítva: Osztrovka (90+4.).

Ádámszki Róbert: – Jól kezdtük a mérkőzést, több lehetőségünk is volt, ezekből egyet sikerült gólra váltanunk, de utána is mi domináltunk, kézben tartottuk a meccset, így megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a srácoknak!

Puskás Akadémia-Tarpa 6-0 (4-0)

Tarpa: Csicskan - Záhikev, Szojma, Kolesnyik, Zajka (Csizikov), Shved, Moldizsár (Doloh), Birdika ( Zakalik), Zolotoveckij, Soltas (Kostik), Hilka (Lovczikov). Edző: Volodimir Kulyk.

 Gól: Piscsur (10., 13., 37.), Orján (31.), Lahunccov (58.), Osadcsij (86.)

Alapcsoport

Nyíregyháza Spartacus U19 - Szeged U19 1-1 (0-1)

Nyíregyháza Spartacus: Sarkadi - Takács, Tóth N., Bodnár (Lakóczi), Tóth M., Zelicskovics, Pók (Karácsony), Veszeli (Turóczi), Balogh A.(Tomasovszki), Kárpátfalvi, Czimer. Edző: Balogh Zoltán. 

Gól: Karácsony (62.), illetve Budai (15.)

 


 

U15. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–ETO FC Győr 0–1 (0–1)

Várda LA: Herc – Volvacs (Osztroha), Fidler (Gombkötő), Budaházi, Fodor (Harsányi), Hodovanec, Szarvas (Táth), Nagy, Szencsenkov, Pilipjuk, Kiss. Edző: Törtei Tamás. 

Gól: Pécskai (11-esből, 37.).

Törtei Tamás: – Minden, de tényleg minden úgy történt a mérkőzés folyamán, ahogy azt mi szerettük volna, kivéve a gólokat. Na azok nem jöttek. Ez futballtörvény, ha nem rúgod, akkor kapod. A kapufáinkat hatig számoltam, valaki szerint nyolc volt belőle. Ilyen meccsem még nem volt edzőként. Kibírtam röhögés nélkül.

Alapcsoport

Nyíregyháza Spartacus U15 - Mosonmagyaróvár U15 2-2 (1-0)

Nyíregyháza Spartacus: Novák Z. - Majoros, Villás, Hatházi (Nagy), Király (Takács), Uray (Kalló), Szenes, Juhász, Böszörményi (Novák B.), Kiss (Kosztyu), Jeles. Edző: Tudja Dávid. 

Gól: Uray (21.), Majoros (44.), illetve Kálóczi 2 (65., 80.).

 

U14. Kiemelt csoport

Honvéd-MFA–Várda Labdarúgó Akadémia 4–0 (2–0)

Várda LA: Székely – Dovganics (Licz), Suba, Tiscsenko (Helmeczi), Gyarmati, Dovbak, Bakk (Takács), Deniszov, Hadházi (Sajtos), Szitnik (Kapitány), Dzsatalov (Száraz). Edző: Katona György. 

Gól: Horváth-Garaba (15. és 18.), Kincses (51.), Vérten (67.).

Katona György: – Az első félidőben a két kapott gól ellenére voltak jó periódusaink, még bátrabb játékkal talán szorosabb eredménnyel is fordulhattunk volna. A szünet után volt sanszunk egyből gólt szerezni, amivel visszajöhettünk volna a meccsbe, de ez sajnos kimaradt. Utána jött a szokásos pontrúgásból kapott gólunk, ami végleg eldöntötte ezt a párharcot. Minden szegmensben fejlődnünk kell, de leginkább a támadó szekcióban várok többet a játékosainktól. Sokkal racionálisabb játék kell ahhoz, hogy gólokat tudjunk szerezni, ha ez meglesz biztos vagyok benne, hogy eredménnyel is párosul majd a jövőben.

 

U13. Észak-kelet

Diósgyőri VTK–Várda Labdarúgó Akadémia 3–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Várda LA: Halász – Licz, Takács, Kulik, Povkanics, Popovics, Szpivák, Deniszov, Kapitány. Csere: Paronai, Sajtos, Csendes. Edző: Oláh Levente.

Oláh Levente: – Nagyon csalódottak vagyunk az elért eredményt illetően, mivel sokkal több volt ebben a mérkőzésben. Az első 40 percben jól játszottunk, dominálni tudtunk és helyzeteket alakítottunk ki! A találkozó második felében kiegyenlített volt a játék, de két pontrúgásnál kihasználta fizikális fölényét az ellenfelünk, és két gólos vezetésre tett szert. Becsülettel küzdöttünk a végéig, de sajnos nem sikerült kozmetikázni sem a végeredményen. Összességében nem lehetünk elégedetlenek, mivel mezőnyben jobb teljesítményt nyújtottunk ma az ellenfelünknél, ami előrelépés az eddigi összecsapásainak alapján.

DEAC-Nyíregyháza Spartacus 1-4 (1-1)

Spartacus: Cservenyák - Nagy L., Muskócziki, Száfta, Kosztyu, Kenyesres, Hanusi, Sallai D., Kicsák. Csere:Nagxy B., Ferenczi, Sallai M., Balla, Varga, Madura, Jacsó, Oláh. Edző: Marcsek Zolátn. Gól: Bacsa (11.), illetve Sallai M. (22., 67.,), Hanusi (48.), Varga (78.)

 

U12. Észak-kelet

Diósgyőri VTK–Várda Labdarúgó Akadémia 4–2 (0–1, 0–2, 3–2)

Várda LA: Éles – Obsitos, Balogh, Nagy, Németh, Osztroha, Beresnyák, Illés, Tóth. Csere: Mészáros, Nagy, Szabó, Koszta, Varga, Sztolykó, Fráter. Edző: Baksa Zoltán. Gól: Tóth Z., Nagy Á.

Baksa Zoltán: – Nagyon vártuk már a bajnoki rajtot, és ezt a mérkőzést is. Tudtuk, hogy nagyon masszív csapat a DVTK, de amit megbeszéltünk a gyerekekkel azt a mérkőzés nagy részében sikerült megvalósítani. 2–0-ás vezetésnél lehetőségünk volt lezárni a mérkőzést, de mivel nem rúgtuk be a ziccereinket, így az törvényszerű, hogy az ellenfél a semmiből betalál, majd gólra gólt rúgott, ez nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Összességében a csapat mai teljesítménye nem volt rossz, van mire építkezni, azonban még egy hosszú folyamat kezdeti szakaszában vagyunk. Hétvégén lehetőségünk lesz javítani.

DEAC-Nyíregyháza Spartacus 4-3 (2-2)

Spartacus: Ágoston - Spekker, Heidinger, Major, Nagy G., Tóth, Prodán, Szabó, Sinka. Csere: Tamás, Bukovinszki, Torresan, Sziláyi, Kömlei,, Papp, Sipos, Kovács, Novák. Edző: Nemes Sándor. 

Gól: Kondor (29., 73.), Giczei (12.), Seres (48.), illetve Kovács (22., 51.), Nagy (45.)


 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában