Nyíregyháza

2023.09.19. 07:00

Egyetlen pont döntött

A Jósa András Oktatókórház biztonsági őre megnyerte élete második Strongwoman-versenyét.

Szon.hu

A versenyzők egy Renault Cliót emelgettek

Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A mindössze élete második Strongwoman-versenyén szereplő Koczkás Éva bizonyult a legjobbnak a CESA Strongwoman-liga harmadik fordulójában Jászberényben. Az erőemelő szakágból érkezett nyíregyházi sportoló az idén kezdett el erősember-számokra készülni Kónya Gergő felkészítése mellett. Jászberényben a lényegében hazai pályán versenyző, az összetettet vezető Bordás Dorinával küzdöttek óriásit. A Közép-európai Erősember-szervezet égisze alatt lebonyolított versenyben mindössze egy szám és egy pont döntött a két rivális között a 70 kilogramm feletti kategóriában.

A mezőny korelnöke 

– Nagyon jó élmény volt a verseny. Egyedül a kamionhúzástól és az autótartástól féltem kicsit még. Ettől a kettőtől azért tartottam, mert nem tudtam külön gyakorolni. Kezem-lábam remegett, amikor oda kellett állni, de elégedett vagyok azzal, ahogyan sikerült. Visszagondolva, a végén még az autóemelés ment a legjobban – nyilatkozta a siker után a Prémium Médiának Koczkás Éva. Az 52 évével a mezőny korelnökének számító sportoló a rönknyomásban, a lengő- és koffercipelésben, valamint autófelhúzásban volt a legjobb. Utóbbi volt az utolsó szám, így ez döntött az arany­érem sorsáról, ebben pedig harminc ismétlésig jutott, míg az összetett élén álló Bordás huszonhárom felhúzást hozott össze.
A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban biztonsági őrként dolgozó strongwoman korábban erőemelésben ért el kiváló eredményeket, többszörös magyar bajnok, emellett a 2018-as egri GPC-világbajnokságon fekvenyomásban Masters-aranyérmes lett, erőemelésben a kategóriájában második, összetettben harmadik helyen végzett. Mint elárulta, az általános erőállapota miatt nem is aggódott.

– A kerékforgatásban kell még fejlődnöm. Úgy érzem, erőből menne, de mivel asztmás vagyok, ez terhel meg a legjobban. Az átforgatás előtt fel kell emelni, átfogni rajta, eközben a mellkast terheli a kerék, ami számomra nehézséget okoz. Még több a tüdőkapacitást fejlesztő gyakorlatot kell végeznünk a jövőben. Az a lényeg, hogy most egy perc alatt a négy forgatás megvolt. Az idő most nem érdekelt, csak az, hogy végigcsináljam.

A hetente minimum hat edzéssel készülő Kockás, aki főállása mellett személyi edző, illetve tartalékos katona is, hosszabb távon a nemzetközi mezőnyben is megmérettetné magát.

Komolyan veszi a sportot

– Mindig Fekete Laciékat néztem, ő volt a példaképem. Sokáig erőemelőként versenyeztem, aztán elkezdtünk Kónya Gergővel együtt dolgozni, az ő felkészítésével vágtam neki a sportágnak. Szeretném igazán komolyan venni a sportot, és egy nagy nemzetközi versenyen is részt venni minél hamarabb. Remélem, ez összejön. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában