Kerékpársport, Szabó Zsófia

2023.09.26. 11:59

Feladta a leckét a VAM-hegy

Bombaerős mezőnyben versenyeztek Hollandiában a magyarok.

Szabó Zsófia helyt állt, de nem ért célba az Eb-n.

Fotó: Bram van Lent

Szeptember 20. és 24. között a hollandiai Drenthe adott otthont a 2023-as országúti kerékpáros Európa-bajnokságnak. Sajnos betegségek tizedelték meg a magyar válogatott keretét, amelyben a csengeri Szabó Zsófia is helyet kapott, aki az elit női mezőnyversenyben volt érdekelt.

A legendás szemétdomb döntött

Az elit hölgyek 129,6 kilométert tettek meg, a szűk hatvan kilométeres bevezető rész után hatszor megmászva az egykori „szemétdombot”, azaz a helyiek legendás emelkedőjét, a VAM-hegyet. A kétszáz méter hosszú, átlag 6%-os húzató mellett két kisebb kaptató, na meg technikás, szűk lejtmenetek is nehezítették az előrehaladást

Mondhatni, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően a hollandok uralták a megmérettetést, mindezek ellenére végül az a versenyzőjük nyert, akire a legkevésbé lehetett számítani. Történt ugyanis, hogy az utolsó körben Mischa Bredewold indult el, mögötte pedig megkezdődött a nézelődés, így kisebb meglepetésre haza is ért. A közel száz fős mezőnyben hatalmas volt a szelekció, kontinensviadalról lévén szó nyolc-tíz perc lemaradás után már kiszólították a kerekeseket, sajnos a korábbi magyar bajnok Zsófia is így járt, így nem tudta értékelhető helyen abszolválni a megmérettetést.

Az idény még nem ért véget

Búslakodásra nincs azonban idő, hiszen a kerékpáros szezon még koránt sem ért a véget, Zsófi programja belga kermesséken, valamint a nívós Binche-Chimay-Binche 1.1-es besorolású egynaposon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában