Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2023.09.27. 20:01

Kisvárdán is hengerelt a Győr

A Kisvárdának, ahogy az várható volt, csak momentumai voltak a mérkőzésen.

Szon.hu

Fotó: Gazdag Mihaly

A szeptemberben eddig remekül teljesítő Kisvárda Master Good SE szerdán a Győri Audi ETO KC ellen zárta a hónapot. Azzal mindenki tisztában volt, hogy a vendég Rába parti alakult a mérkőzés toronymagas esélyese, bátran beleállt azonban a mérkőzésbe a hazai csapat.  Nem tisztelve ellenfelüket támadták a falat és tüzeltek, Rinka Duijndam azonban a helyén volt, mint ahogy a másik oldalon Torda Vanessa is jó pár lövést lefülelt. Jól kezdett tehát a Kisvárda, a hétvégi Bajnokok Ligája mérkőzéssel ellentétben, amelyen a CSM Bucuresti vendégeként rövid idő alatt ötgólos előnyben volt, nem tudott meglépni az ETO, a 10. percben mindössze egy volt közte a vendégek javára. Lassan üzemi hőfokra melegedett a győri gépezet és főleg a kimaradt kisvárdai helyzeteket követően, rendezetlen védelem ellen fokozatosan növelték előnyüket, a 20. percben már kétszer annyi találatnál jártak, mint Józsa Krisztián együttese. Persze ezen nem csodálkozott senki, hisze a győri kispadról Ana Grost, Yvette Broch-ot, vagy éppen Bruna De Paulát tudta bevetni Ulrik Kirkely. Megvoltak a Kisvárda helyzetei is, de a holland kapus olvasta a lövéseket. Élményszámban ment azonban Bucsi Lili test mellett eleresztett bombája és Karnik Szabina is biztos kézzel értékesítette a büntetőket. A szünetre jelentős, nyolcgólos ETO-előnnyel vonultak a felek.
Frissebben jött ki az öltözőből a vendéggárda, De Paula, majd Farkas Júlia góljával percek alatt megvolt a tíz gólos különbség, amelyet a zöldbe öltözött győri szurkolótábor lelkesen meg is ünnepelt. Sokat hibáztak elöl a hazaiak, amelyet könyörtelenül megbüntetett az ETO, de gyorslábú játékosai a Kisvárda felállt falát is könnyedén átjátszották, így tovább nyílt az olló. Mutattak azért szép dolgokat a hazaiak is, Torda Vanessa hetest védett, Akijama Nacumit többször tisztára játszották a jobb szélen. Ez azonban kevés volt, ahhoz, hogy elkerüljék a nagy különbségű vereséget. Ennek ellenére a hazai játékosoknak nem kellett lehajtott fejjel levonulniuk a pályáról, mert lehetőségeikhez képest mindent megtettek, a két csapat között azonban ezúttal volt ekkora különbség.

Kisvárda Master Good SE–Győri Audi ETO KC 23–39 (12–20)
Kisvárda, 500 néző, v.: Héjja, Kónya.
Kisvárda: Torda – Akijama 8/4, Karnik 3/3, Sápi 3, Bucsi 2, Siska 3, Mérai. Csere: Mátéfi (kapus) Kovalcsik, Juhász 3, Gém, Szabó 1, Novak, Makó, Ajano, Rosoka. Edző: Józsa Krisztián.
Győr: Duijndam – Győri-Lukács 3, Nze-Minko 4, Brattset 3, Blohm 1, Oftedal 2, Szöllősi-Schatzl 5. Csere: Dobány (kapus), Gros 7/3, Haugsted 3, Broch, De Paula 4, Hovden 5, Farkas J. 2, Farkas E. Edző: Ulrik Kirkely.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–1, 9. p.: 3–5, 16. p.: 6–12, 23. p.: 9–15, 28. p.: 10–18, 33. p.: 12–22, 40. p.: 14–27, 49. p.: 18–34, 56. p.: 21–37.
Kiállítások: 4, illetve 4 perc. Hétméteresek: 10/7, illetve 4/3.
Mesterszemmel
Józsa Krisztián: – Addig, amíg fizikálisan bírtuk, felvettük a versenyt a Győrrel. Az első húsz percből tudunk építkezni, támadásban mutattunk olyan dolgokat, amelyek a velünk azonos szinten lévő csapatok ellen sikeres lehet. Felállt fal ellen nem vallottunk szégyent, a különbség a rendezetlen védelmünk elleni támadásokból alakult ki. 
Ulrik Kirkely: – A Kisvárda hazai pályán mindig nehéz ellenfél, egy jól szervezett csapat, akik nagyon kemények az egy az egy elleni párharcokban. Az volt a tervünk, hogy végig magas koncentrációval játszva megnyerjük a mérkőzést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában