Röplabda, Fatum-Nyíregyháza

2023.09.24. 15:31

Videón a Fatum Property Kupa legszebb pillanatai

Cseh sikernek tapsolhatott a nagyérdemű az idei tornán.

Tóth Fruzsina (labdával) volt a hazaiak legjobbja.

Fotó: Gazdag Mihaly

Rangos csapatok részvételével zajlott az immáron V. Fatum Property Kupa. Az esemény első napján az Extraligás Újpest és a sokszoros szlovén bajnok és kupagyőztes Calcit Volley csatájával kezdődött a program. A szlovénok nem nagyon hagytak kérdéseket, bár a második szettben alaposan megnehezítették a lila-fehérek a dolgukat, ám végül magabiztosan nyerték meg a mérkőzést.

Nagy falat volt a Prostejov

A második elődöntőben a nyáron szinte teljesen újjáalakuló Nyíregyháza a cseh Prostejovval nézett farkasszemet, s kapott ki ugyancsak simán. A csapatok között elsősorban az összeszokottság döntött, illetve az, hogy a vendég gárda kegyetlenül kihasználta a hazai hibákat.

Másnap a helyosztók következtek, ahol mindjárt a bronzcsatában a két magyar egylet küzdött meg egymással. Szoros, kiélezett csatában végül az Újpest nyert, ami azt jelentette, hogy a Fatum a negyedik helyen zárta a hazai rendezésű felkészülési tornáját.

A döntő ugyancsak ötszettben dőlt el, a Prostejov és a Calcit Volley több mint két és fél órás csatáját végül a cseh klub nyerte, ezzel elhódítva a Fatum Property Kupát.

Elismerésben részesült a liberó

A torna legjobb játékosának a cseh Simona Bajuszt (Prostejov) választották meg, míg a legjobb hazai játékos, a válogatott liberó, Tóth Fruzsina lett. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában