Fiatalok focija

2023.10.04. 21:18

A Szpari tizenkét éveseinek fantasztikus fordítása az egri vitézek ellen

A várdai U14 a Fradi népligeti otthonában diadalmaskodtak, a tarpaiak a a vasiak elleni győzelemmel haladnak előre.

A Szpari 13 évesei (kékben) biztosan nyertek a vendég Eger ellen

Fotó: Mán László

Idegenben egy sima és egy fordított volt az eredménye a Várda Labdarúgó Akadémia csapatainak. Az U 19-esek Diósgyőrben kikaptak, a 14 évesek viszont nyertek a Fradi vendégeként. Hazai környezetben a 15 éveseknek nem jött ki a lépés az MTK elleni szerdai találkozón, a 13 és a 12 esztendősek viszont biztosan nyertek az elmúlt hét végén Sajóvölgye csapatai ellne.

Ami a Nyíregyháza Spartacus utánpótlását illeti, a 19 évesek és a 17 évesek fővárosi kiruccanása pont nélküli zárult, a 16 esztendősök viszont nyertek Szegeden. A kicsik közül a 13 évesek biztosan, a 12 évesek vitézkedve győztek az Eger ellen, hiszen a hevesiek már 4-1-re is vezettek, innen sikerült fordítaniuk a mieinknek.

A tarpaiak biztosan tartották otthon a három pontot a Haladás elleni meccsen. (A nyilatkozatok forrása: kisvardafc.hu)

U19. Kiemelt csoport

Diósgyőri VTK–Várda Labdarúgó Akadémia 2–1 (1–1)

Várda LA:Márton Á. – Biljusz, Tenkács, Mavrodij, Benko, Babics, Racskó (Kozák, 71.), Klinfinszkij (Kobeljas, a szünetben), Bliznjuk (Kiricsenko, a szünetben, Krucan, 73.), Scsadej (Prjamov, 71.), Babják. Edző: Csernijenko Ruszlan

Gól: Homenszki (11-esből, 16.), Tóth Zs. (72.), illetve Scsadej (26.). Kiállítva: Bathó (Diósgyőr, 93.)

Csernijenko Ruszlan: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben kaptunk egy vitatható tizenegyesgólt, amúgy mi irányítottuk a játékot, a Diósgyőr mélyen védekezett. Az egyenlítésen kívül akadt még három-négy nagy helyzetünk, amelyekből nem sikerült gólt szerezni. A második félidő előtt cseréltünk, a játék képe picit megváltozott, akkor már a Diósgyőr is veszélyeztetett néhány kontrából. Mezőnyfölényben játszottunk, de nem sikerült kellő mennyiségű helyzetet kialakítani, a végén pedig nagy egyéni hibából ajándékoztunk gólt az ellenfélnek. A hátralévő időben mindent megtettünk az egyenlítésért, amit nem sikerült elérnünk, így egygólos vereséget szenvedtünk.

Tarpa SC-Haladás 3-0 (1-0)

Tarpa SC: Csicskan - Záhijev (Hilka), Szojma, Lovcsikov, Mihaljcsuk, Kolesnyik (Vinitkij), Zayka, Shved, Boldizsár (Pryhoda), Burdika (Doloh), Solttys. Edző: Voldimir Kulyk.

Gól: Shved (41.), Prihoda (75.), Szojma (82.). Kiállítva: Shved (64.).

Alap-csoport

REAC Sportiskola SE-Nyíregyháza Spartacus 4-1 (1-1)

Spartacus: Sarkadi - Takács(Turóczi), Tóth N., Asztalos, Bodnár, Zelicskovics, Virányi, Veszeli, Lakóczi(Lupsa), Kárpátfalvi, Czimer. Edző: Balogh Zoltán.

Gól: Varga (54.), Vajda (63.), Barcsai (83.), Zsákai (89.), illetve Bodnár (14.).

U17. Kiemelt csoport

MTK-Nyíregyháza Spartacus 4-0 (2-0)

Spartacus: Barancic - Kovács, Jakab, Tóth M, Balogh, Ferenczi(Makó), Hegedűs(Tóthszegi), Bakó(Bora), Pataki, Halász, Tran Ba, Dankó.Edző: Szatke Zoltán.

Gól: Gamauf (13.), Molnár (45., 59.), Csucsánszky (70.).

U16. Alap-csoport

Szeged-Nyíregyháza Spartacus 1-3 (0-1)

Spartacus: Ress, Polyák(Majoros), Máté, Vaidych, Kondor, Szabó M, Bagoly (Selymes), Melich, Kalán, Berezhnoi(Ling), Kovács. Edző: Papp Ákos.

Gól: Lázár (87.), illetve Szabó (8.), Kalán (52., 72.).

U15. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–MTK Budapest 1–3 (0–1)
Várda LA: Herc – Osztroha (Táth), Fidler (Birov), Hodovanec, Budaházi, Fodor, Nagy, Gombkötő (Szarvas), Volvacs, Kiss, Pilipjuk. Edző: Törtei Tamás.

Gól: Fodor (55.), illetve Rejtő (19.), Hóbor (41.), Kiss (11-esből, 60.).

Törtei Tamás: – Ha létezik olyan, hogy egy csapatnak rossz napja van, akkor ez volt az. Csapatszinten működtünk rosszul. Ritmustalanul és rengeteg hibával játszottunk. Még jó, hogy szombaton már tudunk is javítani az Illés Akadémia otthonában.

U14. Kiemelt csoport

Ferencvárosi TC–Várda Labdarúgó Akadémia 0–1 (0–1)

Várda LA: Székely – Suba, Gyarmati, Dovbak (Száraz), Helmeczi, Dzsatalov (Kravcsuk), Tkacs (Licz), Hadházi (Tiscsenko), Szitnik (Jurik), Dovganics, Khizsnjak. Edző: Katona György

Gól: Hadházi (6.).

Katona György: – Az első perctől úgy álltunk bele a meccsbe, ahogy kell. Rengeteg párharcot nyertünk meg minden zónában. A letámadásunk rendben volt, sok labdát szereztünk, jól játszottunk. Gyors gólunk után megvolt a lehetőség újabb találatotokat szerezni, de ezek a lehetőségek sajnos kimaradtak. A második játékrészben hatalmas küzdelem alakult ki. Mindkét csapat nagy melót tett bele a mérkőzésbe, de ekkor is nekünk voltak helyzeteink, sajnos még tizenegyesből sem tudtunk betalálni, pedig annak értékesítése nyugodtabbá tehette volna a végjátékot. A legvégén már mindenki ellenünk volt, jöttek az ívelések is, de álltuk a sarat és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Keményen megdolgoztunk ezért az idegenbeli győzelemért! Gratulálok mindenkinek!

Alap-csoport, Kelet

Nyíregyháza Spartacus-Salgótarján 9-0 (3-0)

Spartacus: Ágoston, Vasvári(Kalló), Dankó(Lőrincz), Anda(Gönczör), Nagy, Villás(Varga), Ferenc(Túróczi), Czifra(Papp), Tasnádi, Császár, Csáki(Molnár). Edző: Deme Attila.

Gól: Csáki (16., 33., 40.), Túróczi (43., 45.), Kalló (62., 70.), Nagy (68.), Molnár (76.).

U13. Észak-kelet

Várda Labdarúgó Akadémia –Sajóvölgye Focisuli 4–0 (1–0, 3–0, 3–0)

Várda LA:: Bódi L.. – Takács D., Kulik, Povkanics, Kapitány, Popovics K., Paronai, Szpivák, Grica. Csereként lépett pályára: Halász E. (kapus), Sajtos, Fedor, Csendes. Edző: Oláh Levente

Gól: Kulik (13.), Povkanics (34.), Szpivák (36. és 76.).

Oláh Levente: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, nem egyszerű úgy játszani, hogy az ellenfelünk csakis a védekezésre koncentrált. Lassan játszottunk, körülményesek voltunk, nem volt meg a kellő sebesség a játékunkban, így most ennyire tellett tőlünk. Ezt a mérkőzést el kell felejteni, és vissza kell térni a ránk jellemző, tudatos, megalkuvást nem tűrő játékra.

Nyíregyháza Spartacus-Eger 5-1 (2-0, 0-1, 3-0)

Spartacus: Varga B.- Barta, Muskóczki, Száfta, Kenyeres, Hanusi, Sallai D., Nagy L., Madura. Csere: Ball, Kosztyu, Sallai M., Varga Á., Cservenyák, Nagy Zs., Oláh, Nagy B. Edző: Marcsek Zoltán.

Gól: Nagy Zs. (21.), Kosztyu (30., 80.), Varga (67.), Sallai M. (73.), illetve Kása-Polinkai (46.).

Kosztyu Lóránt (kékben) második gólja az Eger ellen
Fotó: Mán László

U12. Észak-kelet

Várda Labdarúgó Akadémia –Sajóvölgye Focisuli 8–0 (1–0, 3–0, 4–0)

Várda LA: Éles – Balogh, Fráter, Beresnyák, Tóth, Németh, Illés, Koszta, Vaszilykiv. Csere: Mészáros, Varga, Szabó, Nagy P., Obsitos, Sztolykó, Nagy Á., Osztroha. Edző: Baksa Zoltán

Gól: Vaszilykiv (20., 28., 62., 77.), Németh (38.), Illés (48.), Balogh (75.), Tóth (78.).

Baksa Zoltán: – A mérkőzéstől azt kaptuk, amit előzetesen vártunk. Az ellenfél nagyon mélyen védekezett saját térfelét megszállva, egy céljuk volt, elrontani a mi játékunkat, ez azonban nem sikerült nekik, mivel akcióból is, de főleg átlövésekből több szép találatot szereztünk. A győzelem teljesen megérdemelt, gratulálok a csapatnak!

Nyíregyháza Spartacus-Eger 6-5 (1-4, 3-0, 2-1)

Spartacus: Bukovinszki - Kovács, Hatházi, Seregi, Tóth, Fodor, Papp, Kömlei, Sinka. Csere: Szabó, Spekker, Czidor, Szilágyi, Prodán, Sipos, Novák. Edző: Nemes Sándor.

Gól: Seregi (7.), Szilágyi (39.), Kovács (60.), Fodor (60.), Sipos (65.), Hatházi (72.), illetve Horváth (5., 14., 19., 27.), Mirkoczki (57.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában