Futsal

2023.10.20. 19:30

Az Újpestet is kiütötte a Nyíregyháza

Igazolta jó formáját a legutóbbi három mérkőzését nagy különbséggel megnyerő Nyíregyháza.

Az A'stúdió Futsal pénteken a Continental Aréna helyett a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti csarnokában fogadta az Újpestet. A hazaiaknak kellemes emlékei lehetnek helyszínről, hiszen szeptember végén, a 7. fordulóban itt fosztották meg hibátlan mérlegétől a címvédő és az idényben addig veretlen Haladást. 

Igazolta jó formáját a legutóbbi három mérkőzését nagy különbséggel megnyerő Nyíregyháza, az első percekben tűzijátékot rendezett. Kétszer Gregory tesztelte a lilák hálóőrét, majd Dávid Richárd eresztett meg egy életerős lövést. Az első percek szorításait túlélte a vendéggárda és kiegyenlített lett a játék. Majd kissé váratlanul Lipl a 8. percben vezetéshez juttatta a vendégeket. Nagy erőkkel támadott a Nyíregyháza az egyenlítésért, Maneca járt hozzá a legközelebb, de Gémesi bravúrral hárított. Az újabb kísérletnél aztán már tehetetlen volt, Gregory távolról kilőtte a jobb alsó sarkot. A másik oldalon Lipl adott munkát Petrónak, aztán Gregory lövés tévesztett célt. A hajrában Maneca közeli kísérleténél volt jó helyen a kapus, majd Dávid lövését tolta ki a mezőnybe, de Petrónak is akadt dolga kétszer, aztán csak a kapufa mentette meg a hazaiakat a góltól, így maradt a döntetlen.

Fordulás után Kovács Róbert lövésébe bevetődve mentett egy védő, nem sokkal később szintén ő kipókhálózta a jobb felső sarkot, ezzel megfordította a mérkőzést a Nyíregyháza. Nyomott az A’Studió, a vendégek a saját térfelükre szorultak, fölényük a 28. percben góllá érett, Gregory egy formás támadás végén kissé jobbról közelről higgadtan a jobb alsó sarokba gurított. A vendégek szaladtak az eredmény után, kapusukat lehozva létszámfölényben támadtak, átütő erő azonban nem volt akcióikban. Újabb lehetőség a hazaiak előtt adódott a 33. percben, Maneca lövése Öreglaki elé pattant, aki közelről fölé emelte. Egy perccel később a brazil játékos jó labdát kapott a bal oldalon, amelyet a bal alsó sarokba lőtt. A megnyugtató előnyt két perccel később, a frissen beállt Kovács Erik növelte első labdaérintéséből. Az eredmény már nem változott, a Nyíregyháza fölényes győzelmet aratott, zsinórban immár negyedszer.

NB I., 9. forduló
A’Studió Futsal Nyíregyháza–Újpest FC-220Volt 5–1 (1–1)
Nyíregyháza, v.: Szabó, Forgács. Nyíregyháza: Petró – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Szabó L., Krajnyák, Kovács R., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos L., Kovács L. Vezetőedző: Lovas Norbert. Újpest: Gémesi –  Klacsák, Simic, Horváth Benedek, Kovács B. Csere: Kinics, Géczy, Katona, Szieber, Horváth Barnabás, Cotirlan, Östör, Lipl. Vezetőedző: Moga Flavius Lorant. Gól: Gregory (13., 28.), Kovács R. (22.) Manea (34.), Kovács E. (36.), illetve Lipl (8.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában