Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2023.10.06. 13:46

Budaörsön folytatja a Kisvárda

Józsa Krisztián vezetőedző felszabadult játékot vár csapatától.

Szon.hu

Novak Erinéktől felszabadult játékot vár a szakvezetés

Fotó: Gazdag Mihály

A válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésén a Moyra-Budaörs vendégeként lép pályára szombaton a Kisvárda Master Good SE élvonalbeli csapata. A házigazdák eddig elég hektikusan szerepelnek, az első fordulóban a papírformának megfelelően kikaptak a Mosonmagyaróvártól, a folytatásban a Kisvárdához hasonlóan legyőzték az MTK, majd meglepetésre elhozták Vácról a két pontot, legutóbb pedig ugyanilyen meglepetésként kikaptak az újonc Kozármisleny vendégeként. Ami a Kisvárdát illeti, a rétköziek hozták eddig a „kötelezőket”, így nyugodtan készülhettek az összecsapásra.
– A Budaörs arculatát két játékosának, Pálos-Bognár Barbarának és a nyáron igazolt Debreczeni-Klivinyi Kingának a teljesítménye határozza meg. Ráadásul a bajnokság középmezőnyéhez tartozó csapatok közül talán nekik van két azonos minőségű balkezes lövőjük, tehát belső posztokon rutinos, stabil játékosok alkotják keretüket – jellemezte ellenfelüket Józsa Krisztián, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője. – Idegenben lépünk pályára, így nem nyom bennünket a kötelező győzelem terhe. Nagyon jó hangulatban készültünk, hiszen egy jó szeptembert tudhatunk magunk mögött, így tele önbizalommal utazunk és egy felszabadult játékot várok a csapattól – tette még hozzá.
A Budaörsre évek óta jellemző, hogy rendszeresen lehozzák kapusukat és hét a hat ellen vezetik támadásaikat.
– Tisztában vagyunk ellenfelünk erényeivel, ezt a fegyvert általában akkor vetik be, mikor hátrányban kerülnek, vagy nem működik a gépezetük egyenlő létszámmal. Meccset nem ezzel nyernek, viszont ennek alkalmazásával vissza tudnak kapaszkodni. Régóta játsszák ezt, ráadásul olyan játékosokkal, akik jól döntenek. Nehéz erre készülni, de megvannak a taktikai elemek ennek kivédekezésére, amelyeket a héten gyakoroltunk – reagált a felvetésre Józsa Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában