Labdarúgás, női NB II., Nyíregyháza Spartacus

2023.10.17. 13:35

Gólzáporos győzelem, majd fiaskó a rangadón

Továbbra is hullámzó teljesítményt nyújt a Szpari női csapata.

A lila mezes Újpest túl nagy falatnak bizonyult.

Fotó: Nyíregyháza Spartacus

A női NB II. ötödik fordulójában gólzáporos győzelmet aratott a Nyíregyháza Spartacus, amely hazai pályán fogadta a Szolnokot. Sándor Dávid csapata 14–0-ra nyerte meg az összecsapást, melynek félidejében a szabolcsi gárda már hat góllal vezetett. A találkozón Bakó Alina, Szerb Katalin és Urai Bianka is mesterhármast ért el, de gólt szerzett Kocsis Kíra, Benedek Klaudia, Benkő Kíra, Kovács Kinga és Jeney Antónia is.

Az Újpest nyerte a derbit

Sajnos a folytatás már nem sikerült ilyen jól, pedig a következő játékkörben is hazai pályán szerepelhetett a Szpari. Igazi rangadónak volt tekinthető a harmadik helyen álló Újpest és az ötödik Nyíregyháza derbije. A lilák négy győzelemmel a hátuk mögött érkeztek, és az első félidő végén egy gyors kontra után vezetést is szereztek. A második játékrész elején megduplázták előnyüket, de Kovács Kinga szépített. Szinte azonnal válaszolt az Újpest, ám Szalanics Dóra a 77. percben szintén eredményes volt. Próbált egyenlíteni a Szpari, de a hajrában a mesterhármasig jutó Katona eldöntötte a meccset. 

A vereségével a tabella hetedik pozíciójába visszacsúszó Spartacus a következő fordulóban a BVSC-Zuglóhoz látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában