Tenisz

2023.10.07. 11:30

Tévézés közben hívta fel az ikon, Novak Djokovics

Különös őszinteséggel mesélt az életéről és a terveiről Fucsovics Márton, a legjobb magyar férfi teniszező.

L. Tóth Lajos

A nyíregyházi kötődésű Fucsovics Márton őszintén beszélt a pályafutásáról

Forrás: MOL Kommunikáció

A nyíregyházi kötődésű 31 éves sportoló, Fucsovics Márton a MOL Pályán kívül podcastjének vendége volt.

A nevét 2010-ben kezdte megismerni az ország: akkor szerzett egyéni Junior Grand Slam győzelmet Wimbledonban. Marci hét éve a top 100 teniszező közt van, ám a folyamatos utazás, és az egymást követő, versenynaptár szerinti monotonitás egyre inkább kimeríti.

„Versenyek után most azért már kell 1-3 nap pihenő, a hátam és a derekam sérülékenyebb. Igazából csodálom Djokovicot, hogy hogy bírja, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy mellettem nincs akkora fiziós stáb, mint ami őt segíti. Ettől függetlenül sok célom van még: 31 éves vagyok, még 5-6 aktív évet tervezek mindenképpen, de a hét év top 100 után már kicsit monoton a naptáram” – mesélte a teniszező.

A versenyek közben alapvetően mindenki egyedül van elmondása szerint, bár Tiafoe-val és a többi teniszezővel is jó a kapcsolata, sőt, olyan is volt már, hogy Djokovic felhívta.

„Éppen otthon voltam, pihentem, tévéztem, amikor csörgött a telefon, és Djokovic nevét láttam a kijelzőn. Kicsit meglepődtem, de abszolút kedves és udvarias volt, igazából egy pályaborítással kapcsolatban érdeklődött.”

Azzal kapcsolatban, hogy szeretne-e ott lenni a jövő évi olimpián, vagy hogy mivel szeretne foglalkozni, ha egyszer abbahagyja a teniszezést, a MOL Pályán kívül című podcastjében mesél, ami a YouTube-on és Spotifyon is meghallgatható, illetve a MOL honlapján követhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában