Küzdősport, kick-box

2023.11.22. 10:54

A sportban mindig van hová fejlődni

Krasznai Kende lépcsőfokról lépcsőfokra haladva éri el az álmait. A nyíregyházi sportoló ezúttal a K1 trónjára lépett fel.

Krasznai Kende (balra) a Super Fight Series egyik összecsapásán.

Fotó: Perfect Fight Team

2023. október 19. és 23. között rendezték a németországi Münchenben az International Sport Kickboxing Association szervezésében a kick-box világbajnokságot. Az eseményen a nyíregyházi illetékességű, egyébként a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának elsőéves hallgatója, Krasznai Kende remekül teljesített. Kende a 75 kilogrammosok súlycsoportjában a tizenhatos főtábláról indulva az első körben egy kínai versenyzőt győzött le, ezt követően egy norvég, majd egy ukrán sportolót utasított maga mögé. A döntőben végül egy máltai ellenfél legyőzésével szerezte meg az ISKA K1 győztesnek járó trófeát.

Megállíthatatlanul menetelt

– Az első körben remek bunyót sikerült bemutatnom, a kínai ellenfelemet egyhangú pontozással múltam felül, majd egy nagyon agresszív norvég srác jött szembe, de őt rajta is átléptem, bár ehhez karrierem egyik legjobb teljesítményére volt szükségem – tekintett vissza a történtekre Kende. – A legnagyobb kihívást a döntőbe jutásért az ukrán ellenfelem jelentette. Az első menetben hatalmas tempóban küzdöttünk, amely kihatott a folytatásra, így már nem volt olyan nagy a fordulatszám, de sikerült bejutnom a döntőbe. Aztán az esemény színvonalához méltatlanul másfél órába telt, mire eldöntötték, hogy ki lesz az ellenfelem. Végül egy máltai srác jött szembe, akit szintén legyőztem, így az ISKA K1 szervezetének világbajnoka lettem.

Kende kisgyermekként társaihoz hasonlóan rengeteg sportágat kipróbált, ám végül a küzdősportok világában találta meg a számításait. 

– Olyan nyolc éves lehettem, amikor lekerültem a Fight Team HSE karate edzéseire Bencze Tónihoz – ecsetelte a kezdeteket a sportoló. – Hat évig karatéztam, azonban egy idő után elvesztettem a motivációmat, így abbahagytam. A küzdősportoktól azonban nem tudtam elszakadni, így a Gönczi Team SE színeiben kezdtem el kick-boxolni. Náluk indultam először versenyeken, országos bajnokságokon, majd kerültem be a magyar nemzeti válogatottba.

Az élet a fővárosba szólította

– A tanulmányaim azonban egy idő után Budapestre szólítottak, a fővárosban a Perfect Fight Club lett a következő állomáshelyem, ahol Nagy Balázs iránymutatása alapján készülök. Azért választottam ezt az egyesületet, mert a szakmai háttér itt egészen kiváló, ami az itt versenyzők eredményességén is megmutatkozik. Kimagasló edzésmunkát végzünk és a csapaton belüli közösség is első osztályú. Olyan “vidékies” családi hangulat van, így csak ajánlani tudom ezt a klubot.

A vármegyénkből induló sportoló jó néhány kiemelkedő eredménnyel bír, ám még messze jár attól, hogy megvalósítsa minden álmát.

– Lassan három éve versenyzem a Perfect Fight Club tagjaként – folytatta Kende. – Büszkévé tesz az, amit eddig elértem. A profi Superfight Seriesben eleddig mindkét mérkőzésemet megnyertem. Az első ellenfelem egy román srác volt, míg a második Tresó Roland, akit még júniusban győztem le.  

Mindig van hová fejlődni

Ami a jövőt illeti, pillanatnyilag a pihenőidőszakom töltöm, a jövő év elején ismét a Superfight Series-sorozatban lépek majd kötelek közé. A pályafutásomban az visz előre, hogy ahogyan fejlődsz, úgy akarva és akaratlanul is új célokat találsz. Ezeknek a megugrása pedig előremozdít. Nincs olyan, hogy valaki tökéletes, hiszen mindig van hová fejlődni – zárta gondolatait a harcos.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában