Úszás, AQUA SE

2023.11.29. 10:22

Világbajnok vízilabdázó dedikál a városi uszodában

Önéletrajzi könyvet írt az olimpiai bronzérmes kapus, Nagy Viktor.

Nyíregyházára érkezik Nagy Viktor.

Fotó: Tumbász Hédi

December 4-én hétfőn az AQUA SE szervezésében tart könyvbemutatót az Eissmann Nyíregyházi Városi Uszodában az olimpiai bronzérmes, világbajnok, Európa-bajnok és BL-győztes vízilabda kapus, Nagy Viktor.

Könyvbemutató az uszodában

„Ma nem! A Szőnyi úttól Tokióig – így láttam a kapuból” – ez a címe a több mint 350 oldalas, 32 oldalas fotómelléklettel kibővített kötetnek, amelyben az utóbbi két évtized meghatározó kapusa mesél pályafutásáról. 

Bizalom és önbizalom – mennyiben határozták meg ezek a karrierjét? Hogyan lehetett felállni a padlóról? Mit jelentett pesti srácként tíz éven át profi sportolóként vidéken élni? Hogyan élte meg a klubváltásokat és milyen volt a kapcsolata a válogatott stábtagjaival? Mi történt 2008-ban, 2013-ban és 2020-ban a kulisszák mögött? Mit jelent belecsöppenni a civil életbe és boldogulni az élsport burka nélkül?

A többi közt ezeket a kérdéseket is feszegeti a könyv, amelyben több mint negyven pálya- és csapattárs, edző, jó barát szólal meg, többek között Kemény Dénes, Madaras Norbert, Varga Dániel, Földi László, Hosnyánszky Norbert, Gergely István, Mátéfalvy Csaba, Szivós Márton, Cseh Sándor, Filip Filipovics, Stefano Tempesti, Märcz Tamás, Decker Ádám vagy épp Hajdú B. István.

A könyvet Viktor személyesen 2023. december 4-én, hétfőn 16:30 órától mutatja be a nyíregyházi uszodában, ahol meg lehet vásárolni és természetesen dedikáltatni is lehet a kötetet.

Idén is gyűjtik az adományokat

Az egyesülethez tartozó további hír, hogy idén is megszervezi az AQUA SE az immáron hagyományosnak mondható karácsonyi adománygyűjtő akcióját. A felajánlásokat – gyermekjáték, játszószőnyeg, édesség, ruha, iskolai felszerelés  stb. – november 27-e és december 11-e között várják. A szeretetcsomagokat a Tutor Alapítványon keresztül juttatják el a nehéz körülmények között élő családokhoz, gyerekekhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában