Labdarúgás, vármegyei foci, Nyírbéltek

2023.12.13. 13:25

A nyírbélteki hullámvasút

Habár nem indult jól a szezon, még elérheti céljait a csapat.

Luis Ramos (labdával) komoly erősítés a Nyírbéltek háza táján.

Fotó: Gazdag Mihaly

Nagy volt a jövés-menés Nyírbélteken a Nyír-Wetland vármegyei I. osztály aktuális szezonját megelőzően. Az újonnan érkezők között pedig két komoly név is felbukkant, nevezetesen Ibrahima Sidibe és Luis Ramos. Mindezek ellenére igencsak beragadt a csapat a rajtnál, így hat fordulót követően a szakmai vezetés megköszönte Mirgai László munkáját, akinek a helyét egyetlen meccs erejéig Csillag László vette át, hogy aztán őt Gyarmati András kövesse.

Továbbra is a középmezőny a cél

– A céljaink nem változtak – mondta el lapunk megkeresésére Tripsánszki János klubigazgató. – Szeretnénk a középmezőnyben végezni, hiszen ennek megfelelően alakítottuk ki a keretünket a nyáron. A szezon első része sajnos azonban nem alakult túl jól, ezért az edzőváltás mellett döntöttünk. Csillag László viszont egyetlen mérkőzés után kapott egy jobb ajánlatot, így elfogadta a Bonyhád megkeresését. A végső befutó Gyarmati András lett, aki ellenben új lendületet hozott, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az első két meccsét megnyerte a csapattal. A Tarpát itthon, a Nyírbátort pedig idegenben győztük le. Talán ez utóbbi volt az a meccs, ahol igazán kijött a lépés. Mindenki betartotta a taktikai utasításokat, minden úgy alakult, ahogyan annak kellett. A listavezető Mándok ellen sem voltunk rosszak, bár azt a mérkőzést 2–1-re elveszítettük, az pedig még számomra is rejtély, hogy ők mitől ennyire jók idén?

A tizenegyedik hely egy kissé becsapósnak tűnhet, s habár négy pont a csapat lemaradása a Kemecsével szemben, elég sűrű a középmezőny ahhoz, hogy tavasszal esély legyen a felzárkózásra.

Szükség lesz egy-két bravúrra

– Pontszámban nem állunk rosszul – folytatta a klubvezető. – Amennyiben sikerül majd egy-két bravúrt véghez vinnünk, akkor odaérhetünk a legjobb tíz közé. A srácok már a jól megérdemelt pihenésüket töltik, hangolódnak az ünnepekre. A felkészülésünk január közepén kezdődik majd, az alapozás részeként pedig mi is részt veszünk a lassan hagyományosnak tekinthető Cipőraktár Kupán. Feltehetően lesznek majd új igazolásaink és lesz néhány komoly visszatérőnk is. Egyúttal szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Nyírbéltek nagyközségnek, valamint Bagdi Sándor polgármester úrnak, aki minden szükséges feltételt megteremt számunkra, na meg persze a szurkolóinknak, akik rengeteg mentális erőt adnak. 

A Nyírbéltek tavaszi szezonja február 25-én a Nyírmeggyes elleni hazai mérkőzéssel kezdődik. 

Nyírbélteki mutatók
Őszi végeredmény
11. hely  15 1 9  16-33 16
Hazai pályán
11. hely 7 3 1 3 9-12 10
Vendégként
11. hely 8 2 - 6 7-21 6
Házi góllövőlista. 6 gólos: Vass Richárd. 4 gólos: Ibrahima Sidibe. 2. gólos: Boldizsár Gerhárd. 1 gólos: Fischer Péter, Hevele Márk, Sőre Patrik, Varga Márk.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában