Vízilabda, Nagy Viktor, Aqua SE

2023.12.05. 13:08

Nyíregyházán dedikált a sztárkapus (fotók, videó)

Az Aqua SE meghívására érkezett a szabolcsi vármegyeszékhelyre az egykori kiváló hálóőr.

Nagy Viktor rendületlenül osztogatta az aláírásokat.

Fotó: Gazdag Mihaly

Elsőként Nyíregyházán az Eismann Városi Uszodában mutatta be a „Ma nem! A Szőnyi úttól Tokióig – így láttam a kapuból” című könyvét az olimpiai bronzérmes, világbajnok, Európa-bajnok és BL-győztes vízilabda kapus, Nagy Viktor. A több mint 350 oldalas, 32 oldalnyi fotómelléklettel kibővített kötetben, az utóbbi két évtized meghatározó kapusa mesél a pályafutásáról.

Az Aqua SE szervezésében egyenesen San Franciscóból érkezett a vármegyeszékhelyre az egykori sportoló, akit hatalmas tömeg várt az uszoda aulájában, ahol a közös fotózkodás mellett dedikálásra is sor került. Az ifjú vízilabdázók a könyv mellett az egyesületi pólóikat, valamint a labdáikat is aláíratták.

Egyetlen kényes kérdést sem hagy megválaszolatlanul a decemberben megjelenő önéletrajzi könyvében Nagy Viktor. Az elképesztő bravúrokat és még extrémebb őrjöngéseket bemutató kapus az örömteli pillanatokról és élete legnehezebb időszakairól is őszintén mesél.

Egy furcsa ötletből indult

– A könyv megírásának az ötlete Dobos Sándor sportújságírótól származik – mondta el a könyvbemutatón Nagy Viktor. – Ő vetette fel a lehetőséget, amit először még elutasítottam, hiszen nem gondoltam azt, hogy érdekes lehet a személyiségem. Aztán mégis többször is leültünk és átbeszéltünk a hogyant, minek eredményeképpen néhány hónappal később már én voltam az, aki bele akart ebbe vágni. A legnagyobb fenntartás éppen azért volt bennem, mivel én nem vagyok olimpiai bajnok. Sanyi aztán szép lassan meggyőzött, megértette velem, hogy attól még érdekes lehetek az emberek számára, most pedig itt osztogatom az aláírásokat. 

A könyvben több mint negyven megszólaló is szerepet vállalt, többek között Kemény Dénes, Madaras Norbert és Stefano Tempesti.

Válaszokat kapnak az olvasók

– A legfontosabb, hogy az olvasó megkapja majd arra a választ, hogy miért is tűntem időnként annyira furcsának a medencében – folytatta Nagy Viktor. – Aki ismer, az nagyon jól tudja rólam, hogy sohasem rejtettem véka alá a véleményem, szándékosan viszont soha nem bántottam meg senkit sem. Köszönöm a Aqua Sport Egyesületnek a szervezést, amely olyan profi volt, mint ahogyan ők maguk is felépítették ezt a klubot.

A világ-és Európa-bajnok kapus egyetlen feltételt szabott meg a könyv elkészítéséhez. Mivel tíz éve a Bátor Tábor nagykövete, az eladott példányokkal szerette volna támogatni a tábort, így aki közvetlenül a kiadótól rendeli meg a művet, az anyagilag is segíti a 2001-ben életre hívott alapítványt, amely a súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeket és azok családtagjait támogatja.

Persze az sem véletlen, hogy Nagy Viktor a tengerentúlról érkezett, hiszen mint ismert, felszámolta az itthoni életét és családjával együtt az Egyesült Államokba költözött, csakhogy a San Jose-i Egyetemen végül nem éppen úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt előzetesen elképzelte.

Rendeződött a kinti élete
Viszont azóta megoldódtak a dolgok és ma már egy olyan klubnál dolgozik, ahol több mint négyszáz regisztrált vízilabdázó játszik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában