Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2023.12.16. 18:46

Úgy kellett ez a siker, mint egy falat kenyér

Magabiztos győzelmet aratott a Kisvárda Master Good az Újpest felett.

Nem hagyta érvényesülni a piros mezes Kisvárda az Újpestet.

Fotó: Kovács Péter

Egyik csapat sem várta túl jó előjelekkel az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tizenhetedik fordulóját, hiszen a Kisvárda már biztos, hogy  a kiesőzónában telel, míg az Újpest október 21-e óta képtelen mérkőzést nyerni. 

Ennek fényében mindkét gárda bízott abban, hogy győzelemmel búcsúztathatja a 2023-as naptári évet, ami már csak azért sem volt mindegy, merthogy teljesen más egy győztes találkozó után megkezdeni a felkészülést a tavaszi folytatásra, mint lógó orral visszatérni a karácsonyi időszak pihenését követően. 

Az első félidőben sokáig nem történt említésre méltó esemény, a felek leginkább a mezőnyben gyűrték egymást. Többet volt ugyan a labda a rétközi egyletnél, akik azonban egyáltalán nem jelentettek veszélyt a kapura. A másik oldalon az Újpest megpróbálta érvényesíteni azt, amiben a legjobb, azaz gyors kontrákkal zavart okozni, de egy kivétellel ezek sem hoztak gólhelyzetet.

Ilievszki kezdte a gólgyártást

Bő félóra elteltével Mario Ilievszki nagyszerű megmozdulásával megszerezte a vezetést a szervezettebben játszó Kisvárda, az előny pedig közvetlenül a szünet előtt akár kétgólosra is nőhetett volna, de Rafal Makowski lövését hárítani tudta Molnár Zsombor.

Ami nem sikerült az első félidő végén, az összejött a második elején. A fordulást követően gyakorlatilag már az első támadásból bevette a kaput a hazai csapat, az elalvó újpesti védelem asszisztálása mellett Jaroslav Navrátil lőtte ki a bal alsó sarkot. Néhány perccel később aztán végleg eldőlt a három pont sorsa, miután a hibázó újpesti kapus mellett az északmacedón Mario Ilievszki megszerezte a második találatát is – Navrátil beadását váltotta gólra öt méterről. A lila-fehérek hármas cserével frissítettek, hajtottak a szépítésért, de Boban Nikolov remek kapáslövésével mégis a Várda növelte tovább az előnyét. A házigazdák biztos vezetésük tudatában sem álltak le, de többször már nem sikerült betalálniuk, mint ahogy az Újpestnek sem jött össze a becsületgól. A lila-fehérek problémáit jól mutatja, hogy a különböző cserék miatt összesen négy különböző játékoson járt a mérkőzés folyamán csapatkapitányi karszalag.

Életben a bennmaradás reménye

Nagy kérdés, hogy meddig tart a türelem Vignjeviccsel szemben, és vele kezdi-e meg a téli alapozást az Újpest, vagy más vezetőedzővel. A Kisvárda ezzel ellentétben nem tudott elmozdulni a kiesőzónából, viszont Feczkó Tamás kinevezése óta érezhetően javuló tendenciát mutatva mehet pihenni. Mondhatjuk úgy is, hogy él a remény, hiszen a tavaszt három hazai meccsel kezdi a szabolcsi klub. 

Labdarúgás: NB I., 17. forduló

Kisvárda Master Good–Újpest FC 4–0 (1–0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1815 néző, v.: Rúsz (Márkus, Berényi).
Kisvárda: Petkovics – Cipetic (R. Stefan, 80.), Jovicic, Széles, Alic, Lucas, Nikolov (N. Ponomarenko, 81.), Navrátil (Mesanovic, 73.), Makowski (Ötvös, 80.), Camaj, Ilievszki (Czékus, 73.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Újpest: Molnár Zs. – Lirim Kasztrati, Anculasz, Koszanovics, Tamás K. (Pauljevics, 82.), Varga B. (Kiss T., 58.), Chukwuebuka (Mörschel, 41.), Mack, Tajti M., Csoboth (Jürgens, 57.), Ambrose (Sasere, 58.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Gól: Ilievszki (34., 53.), Navrátil (46.), Nikolov (67.).

Percek, események
34. perc: Ilievszki ballal a jobb felsőbe lő az ötös bal sarkáról. Nikolov fejese után mindenkit lefutott a szélső, Andzulaszt is, 1–0.
46. perc: Ilievszki passza után az ötös bal sarkáról ballal Navrátil a bal alsóba lő. A vetődő Molnár csak beleérni tudott, 2–0.
53. perc: Navrátil jobb oldali beadását elméri a fiatal Molnár, nem éri el a lapos labdát, Ilievszki pedig köszöni szépen, és jobbal a jobb alsóba teszi a labdát középről, öt és fél méterről, 3–0.
67 perc: nem tud felszabadítani a vendégvédelem egy Jovicic-bedobás után, Mörschel középre fejeli a labdát, Nikolov pedig 17-ről kapásból jobbal a bal alsóba lő, 4–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában