Futsal NB I. A'Stúdió Nyíregyháza

2024.01.19. 22:59

A végén mentett pontot az A’Stúdió Nyíregyháza

Szon.hu

Fotó: Dodó Ferenc

A futsal NB I alapszakasz 20. fordulójának pénteki kési esti mérkőzésén az Újpest vendége volt az A’ Stúdió Futsal Nyíregyháza. A vendégek azzal a tudattal léphettek pályára, hogy a hátralévő három forduló eredményétől függetlenül már biztos tagjai a felsőházi rájátszásnak. Az előttük lévő találkozók közül ez ígérkezett a legkönnyebbnek, hiszen a következő fordulóban a Berettyóújfalu vendégei lesznek, az alapszakaszt pedig Kecskeméten zárja Lovas Norbert együttese február 1-jén.
Jól kezdte a találkozót a Nyíregyháza, Maneca, majd Dávid célzott ponttalanul, utóbbi aztán egy jól eltalált lövéssel meg is szerezte a vezetést a vendégeknek. Nem sokat kellett azonban várni a hazaiak góljára, Lipl szabadrúgásból lőtte ki a jobb alsó sarkot. A folytatásban helyzetek voltak mindkét oldalon, a kapusok azonban jól végezték a dolgukat. A játékrész második felében aztán az Újpest irányított, a vendégek játékába sok hiba csúszott. Lipl kapufája nyitotta az első félidő hajráját majd Gregory helyzeténél nagyot mentett a hazai kapus. Már csak két perc volt hátra, amikor egy gyors újpesti kontra végén Harnisch lőtt középről a kapuba, előnyhöz juttatva a házigazdát.
Fordulás után továbbra is sok volt a pontatlan nyíregyházi passz, ebből pedig sorra vezette kontráit a vérszemet kapott hazai alakulat. A vendégeket Gagyi védései tartották meccsben. Ennek ellenére adódtak lehetőségek a Stúdió játékosai előtt is, Gregory messziről a lécet találta el, Kovács Ádám próbálkozását pedig hárította Gémesi, így nem sikerült egyenlíteni. Ahogy lenni szokott, a hátrányban lévő csapat utolsó lehetőségként öt a négyben próbálkozik, így tett Lovas Norbert is, aki lehozta kapusát. Folyamatosan támadtak a mieink, aminek meg is lett az eredménye, egy szépen kijátszott emberelőnyös figura végén Maneca közelről a kapuba lőtt. Az utolsó lehetőség azonban kimaradt, így maradt a döntetlen. 

Futsal NB I, alapszakasz, 20. forduló
Újpest–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 2–2 (2–1)
Budapest, v.: Tamási, Nyekita.
Újpest: Gémesi – Hadzsi, Simic, Lipl, Harnisch. Csere: Vörösmarty, Géczy, Klacsák, Östör, Kovács B. Edző: Moga Flavius Lorant.
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Petró, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Urr, Lakatos, Kiss, Kovács Á. Edző: Lovas Norbert. 
Gól: Lipl (6.), Harnisch (18.), illetve Dávid (4.), Maneca (39.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában