Kosárlabda, Hübner Nyíregyháza BS

2024.01.26. 12:02

Bőven akadtak kiemelkedő teljesítmények

Egy végig kiélezett meccsen győzte le a Nyíregyháza a PVSK-t.

Tarján Izsák (labdával) ezúttal is kitett magáért.

Fotó: Dodó Ferenc

Az elmúlt hat bajnoki mérkőzéséből ötöt nyert meg a Hübner Nyíregyháza BS, ebből zsinórban négyszer diadalmaskodtak Merim Mehmedovics tanítványai. A szerda esti győzelem több szempontból is nagyon értékes. Egyrészt, az idáig listavezető PVSK korábban csak egyszer kapott ki az idényben, másrészt végre sikerült behúzni egy hosszabbítást.

Lendületesen kezdtek a Cápák

Az elmúlt hetekhez hasonlóan ezúttal is nagyon harcosan játszott a szabolcsi egylet, minden pályára lépő játékos kivette a részét a győzelemből. Néhány egyéni teljesítményt külön is ki kell emelni:

Carlbe Lee Ervin folytatta azt a jó szokását, hogy minden meccsen egyre több pontot dob. Az amerikai játékos a Pécs ellen 25 pontig jutott, leszedett 6 lepattanót, kiosztott 5 gólpasszt, ötször szabálytalankodtak ellene, volt még 2 labdaszerzése és 3 blokkja. A hosszabbításban vezére volt a csapatnak.

Bonifert Bendegúz is javuló formában van, szerdán úgy jutott el 17 pontig, hogy abból hatot már kiélezett szituációban szerzett, ráadásul 9 lepattanó, 5 kiharcolt fault és 2 gólpassz került még be a neve mellé.

Tarján Izsák töltötte a legtöbb időt a pályán, 40 perc alatt 71%-os dobásmutatóval 17 pontot, valamint 5 lepattanót, 5 kiharcolt faultot, 3 szerzett labdát, 2 gólpasszt és 1 blokkot jegyzett.

Nagyon jól sikerült ez az időszak

Bus Iván mind a 16 pontját a negyedik negyedben és a hosszabbításban szerezte, abból hetet zsinórban tett a közösbe, így fordította meg az állást a Blue Sharks a 35. percben. A remek dobóteljesítménye mellett további 5 lepattanóval, 2 gólpasszal és 1 szerzett labdával segítette az együttest.

– A Két ünnep között két győzelemmel álltunk, tudtuk, hogy rengeteget kell dolgoznunk januárban, amit a játékosok elfogadtak, így jó fizikai állapotba kerültünk – mondta el a találkozó után Merim Mehmedovics vezetőedző. – Carlbe Ervin elkezdett vezérként játszani, Bus Ivánnak is könnyebb a feladata így. A taktika mellett nagyon jól harcolunk, akarjuk a győzelmeket. Nem lehetünk alsóházi csapat, megindultunk felfelé, meglátjuk, meddig jutunk, de az elmúlt időszak nagyon jól sikerült.

Az immáron hat győzelemmel és tizenegy vereséggel álló Blue Sharks az NB I./B Piros csoportjának tizennyolcadik fordulójában a Óbudai Kaszások csapatához látogat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában