Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.01.26. 09:50

Győzelmekkel zárult az edzőtábor

Koszovói és kazah csapattal is játszott a Kisvárda Master Good.

Jasmin Mesanovic (labdával) két gólpasszt is adott.

Fotó: kisvardafc.hu

Csütörtökön két felkészülési mérkőzéssel zárult az élvonalbeli Kisvárda Master Good törökországi felkészülése. Elsőként a koszovói másodosztályú FK Szuhareka volt a rétközi egylet ellenfele.

Vida Kristopher góljával jutott előnyhöz a Várda, amit a második félidőben Mario Ilievszki duplázott meg, az utolsó negyedórához érkezve szépített ugyan az ellenfél, de végül megnyerte a találkozót Feczkó Tamás egylete.

Eredményesen zárult a tábor

Zárásként még ugyanezen a napon a kazah élvonalbeli Kajszar Kizilorda következett. Azzal együtt, hogy gól nélkül ért véget az első félidő, mozgalmas volt a játékrész, a magyar csapat végig aktívan futballozott, talán a felkészülési meccsek során most mutatta a legjobb teljesítményt. A helyzetek ekkor még kimaradtak, de a szünet után Jasmin Mesanovic és Rafal Makowski összjátékát követően utóbbi megszerezte a vezető találatot. Aztán két percen belül fordult a kocka, egy rövid hazaadást és egy tizenegyest követően fordítottak a kazahok. A szabolcsi gárda azonban talpra állt, és előbb Ötvös Bence találatával (ismét Mesanovic adta a gólpasszt), majd a hajrában a csereként beállt Czékus Ádám góljával (Ötvös volt a kiszolgáló) megnyerte a mérkőzést. 

– Örülök neki, hogy szinte minden játkosunk kilencvenperces terhelést kapott ezen a napon – mondta el összegzésként a Kisvárda vezetőedzője, Feczkó Tamás. – Ilyen körülmények között láthattuk viszont azokat az elemeket, amelyeket az edzőtáborban gyakoroltunk. Az első mérkőzésen stabilak és mentálisan erősek voltunk, a győzelem pedig külön öröm. Ami a második meccset illeti, kiváló ellenféllel találkoztunk, bajnoki hangulatú mérkőzésen, amely igen parázsra sikeredett. Nagyon stabilak és fegyelmezettek voltunk, a nyolcvan másodpercnyi koncentrációhiány viszont nem fér bele. A hibákra nem úgy kell reagálni, hogy hibázunk még egyet, hanem úgy, ahogy a második kapott gól után tettük, a csapat ekkor olyan erejét mutatta meg, amit eddig nem láttam, hátrányban összekapta magát, fegyelmezetten, tetszetősen és ötletesen játszva megfordította az eredményt. 

Labdarúgás: felkészülési meccsek
Kisvárda Master Good–FK Szuhareka 2–1 (1–0)
Kisvárda: Kovács M. (B. Ponomarenko) – R. Stefan, Lippai, Jovicic, Alic – Melnik – Navrátil, Vida K., Balogh N. (Filipovic), Supaszics (Czékus) – Ilievszki. Vezetőedző: Feczkó Tamás. Gól: Vida K., Ilievszki.

Kisvárda Master Good–Kajszar Kizilorda 3–2 (0–0)
Kisvárda: Petkovics – Cipetic, Matic, Széles, Körmendi – Lucas, Nikolov – Makowski, Ötvös, Camaj (Filipovic) – Mesanovic (Czékus). Vezetőedző: Feczkó Tamás. Gól: Makowski, Ötvös, Czékus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában