Röplabda, női Extraliga, Fatum-Nyíregyháza

2024.01.25. 20:27

Hatalmas csatában maradt alul a Fatum

Szettet nyert a Nyíregyháza a listavezető Vasas ellen.

Nina Kocics (kékben) káprázatos teljesítményt nyújtott.

Fotó: Dodó Ferenc

Az Újpest elleni fájó vereséget követően Magyarország legerősebb csapata, a bajnoki címvédő, az alapszakaszt ezúttal is veretlenül vezető Vasas Óbuda érkezett Nyíregyházára. Jannisz Atanaszopulosz egylete ráadásul a Bajnokok Ligájában alig egy hete legyőzte a bolgár Plovdivot, így kiharcolt a CEV Kupa negyeddöntőjébe kerülést. Mindezek fényében nem számíthattak könnyű meccsre a szabolcsiak, hiszen a vendég gárda ereje teljében, mondhatni felfűtött állapotban lépett pályára a Continental Arénában.

Ezzel szemben nem volt könnyű helyzetben Adrian Chylinski csapata, a Fatum-Nyíregyháza, hiszen az újpest elleni fájó fiaskót követően csupán néhány nap volt arra, hogy összeszedje magát az egylet.

Hatalmas elánnal kezdett a Fatum, úgy tűnt, hogy a játékosok kiheverték az Újpest elleni vereséget. Nina Kocics fantasztikusan játszott, ennek kapcsán a meccs elején 8:3-as hazai előny köszönt vissza az eredményjelzőről, így viszonylag hamar kikérte az első idejét a vendég egylet. Ez viszont nem törte meg a hazai lendületet, tovább nőtt a felek közötti pontszámbeli különbség. Remek blokkok és pontok jellemezték a meccs ezen szakaszát, habár 16:8-nál egy kissé megtört a lendület, előbb egy ászt, majd egy hálóérintést vitatott Adrian Chylinski vezetőedző, amiért villant a piros lap (ami a röplabdában még nem von maga után azonnali kiállítást - a szerk.), majd nem sokra rá 16:12-re zárkózott az Óbuda. Szerencsére újítani tudtak Lászlop Alexandráék, így magabiztosan nyerte meg a szettet a szabolcsi gárda.

A második játékrészt is remekül kezdte a vendéglátó, azonban hamar fordított a címvédő, amely ezt követően magasabb sebességi fokozatra kapcsolt és ellépett. Féltávnál már négy pont volt a fór, ám a Nyíregyháza próbált tapadni ellenfelére, 16:18-nál már csak két pont volt a különbség, majd Galvao ásza után a felvonás végjátékának már csak egy pont különbséggel vágtak neki a felek. Aztán két ásszal rövidre zárta a szett végét a piros-kék alakulat, ezzel kiegyenlítve a találkozó állását.

A harmadik felvonás elején felváltva estek a pontok, mígnem beindult a hazai bajnokság egyik, ha nem a legjobb játékosa, az amerikai Taylor Bannister, aki pillanatok alatt megduplázta a vendégek és a hazaiak közötti differenciát. Aztán a Fatum egyik kettős cseréjét szabálytalannak véltek a játékvezetők, amely ismét piros lapot ért, minek következtében percekig állt a játék. Innen pedig már nem volt visszaút Tóth Fruzsináék számára, hiába küzdött nagyot a nyírségi gárda, magabiztosan nyerte a szettet a Vasas.

A negyedik játékrész elején ismét feltámadt Nina Kocics, aki végül káprázatos teljesítményt nyújtva 34 ponttal zárta az összecsapást, ám egyszemélyes támadógépezetként egyedül nem lehetett esélye a jóval mélyebb rotációval bíró riválissal szemben. 11:10-ig tartott a hazai lendület, aztán a fővárosiak kihasználták az egyre többet hibázó Nyíregyháza megingásait, így ha csak döcögősen is, de megnyerték a mérkőzést.

Röplabda, női Extraliga, 13. forduló
Fatum-Nyíregyháza–Vasas Óbuda 1:3 (15, -20, -15, -19)
Nyíregyháza, Continental Aréna, v.: Jámbor, Halász.
Nyíregyháza: Galvao 3, Jeremics 6, Lászlop 4, Kocics 34, Szabó L. 4, Carabali 4. Csere: Tóth F. (liberó), Farkas, Antivero 4, Földi. Vezetőedző: Adrian Chylinski.
Vasas: Török 3, Papp O. 10, Bannister 22, Fricova 9, Abdulazimova 4, Gülübay 6. Csere: Juhár, Szalai A. (liberók), Tóth S., Jámbor, Sillah 9, Gyimes-Capet 4, Erőss. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
A mérkőzés alakulása. 1. játszma (23 perc): 8:3, 16:8, 21:14, 24:25. 2. játszma (25 perc): 4:8, 13:16, 20:21, 20:24. 3. játszma (25 perc): 5:8, 8:16, 14:21, 15:24. 4. játszma (23 perc): 5:8, 12:16, 15:21, 19:24.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában