Jégkorong, Szabolcsi Sólymok

2024.01.15. 13:45

Nyíregyházáról indulva jutott el a válogatottig

Salamon Bodza.

Fotó: tudósítónktól

Immár városunkban is van válogatott női jégkorongozó. Salamon Bodza, a Krúdy Gimnázium hetedik osztályos tanulója, másfél éve kap folyamatosan meghívást az utánpótlás válogatott összetartásokra. A múlt hét közepén kapott lehetőséget az U14-es válogatott szövetségi kapitányától, Hegyi Mártától és edzői stábjától, hogy az első válogatott mérkőzésén magára húzza a címeres mezt. Bodza a jégkorong pályafutását a Szabolcsi Sólymok csapatánál Kercsó Árpád mesteredző kezei alatt kezdte. Jelenleg a Debreceni Hoki Klub játékosa. Kitartó, szorgalmas, minden álma, hogy a női felnőtt válogatott aktív tagja lehessen.

Holtversenyben az élen

És ha már szóba kerültek a Szabolcsi Sólymok, az U14-es csapat a hétvégén Sátoraljaújhelyre utazott, hogy utolsó alapszakaszbeli mérkőzéseit lejátssza. Ellenfeleik a Kazincbarcikai Ördögök és a DVTK Jegesmedvék voltak. Sérülés miatt sajnos több játékosnak ki kellett hagynia ezt a tornát. A feljátszó U12-es fiúk ellenben fel tudták venni a versenyt a nagyobbakkal, és hasznos tagjai voltak a csapatnak. Az Ördögök elleni meccs győzelmet, a DVTK elleni vereséget hozott, így a tabellán a Sólymok a középszakasz előtt 12-12 ponttal a DVTK-val holtversenyben állnak az élen.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában