SípmesterekFesztiválja

2024.01.09. 08:33

Példátlanul példás bravúr: kapott gól nélkül értek a csúcsra

Történelmet írtak a Sípmesterek Fesztiválján: fényes szabolcs-szatmár-beregi diadal a királynék városában.

Szon.hu

A győztes csapata

A Magyar Királyság királynéit évszázadokon keresztül a veszprémi püspök koronázta meg. Innen ered a város beceneve, a királynék városa elnevezés. A Bakony és a Balaton-felvidék ölelésében foglalta el a trónt Szabolcs-Szatmár-Bereg labdarúgó-játékvezetői válogatottja.  
Szombaton nyitányként a mindig nagyon jó erőt képviselő Vas vármegye csapatát verték meg Lipcsei Márk két góljával. Somogy ellen is Lipcsei találata döntött. A Csongrád-Csanád elleni győzelem értéket növeli, hogy   5 másodperccel (!) a vége előtt szerezte meg a három pontot érő találatot Ignéczi Csaba. A csoportelsőségről döntő, Bács-Kiskun elleni derbin Goneth Béla és Szerb Kata góljaival makulátlan maradt a mérleg, így az első játéknapot száz százalékos teljesítménnyel zárta a gárda, amelyet Takács János irányított. Dr. Jekő József, a vármegyei JB elnöke elégedetten csettinthetett, hiszen érintetlen maradt az együttes hálója. Ilyenre még nem volt példa korábban, minden képzeletet, várakozást felülmúlt a szereplés. S akkor még csak reménykedtek benne, hogy nem törik meg a lendület, sőt, képesek fokozni is a fantasztikus menetelést.  
Hanacsek Attila, az MLSZ JB elnöke mindenki nyakába aranyérmet akasztott, majd kihirdették, hogy a torna legjobb kapusának Takács Ákost választották.
 

Takács Ákos

– Száznegyven percen át sikerült megőriznem a kaput a góltól. Ez persze, nem csak az én érdemem, hanem a két Csabáé, Ignéczié és Szilágyié is. De az egész csapat kellett hozzá, hiszen nagyon együtt voltunk mindkét nap. Óriási volt az ünneplés, örök élmény marad a fesztivál minden pillanata – mondta Takács Ákos NB III-as játékvezető.
Veres János 7 meccset vezetett a tornán, ő fújta a sípot a Baranya-Bács-Kiskun elődöntőn. A finálét megelőző gálamérkőzést Kvaka Árpád szabolcs-szatmár-beregi igazgató gólja döntötte el.
Erre mondják: kimaxolták a hétvégét a sporik!
Eredmények
Szabolcs-Szatmár-Bereg-Vas 2-0
-Somogy 1-0
-Csongrád-Csanád 1-0
-Bács-Kiskun 2-0
- Pest 1-0
- Békés 0-0, büntetőkkel 4-3
- Bács-Kiskun 1-0
A bajnokcsapat kerete: Takács Ákos, Takács Attila, Szilágyi Norbert, Benkő Róbert, Pethő Péter, Goneth Béla, Szerb Kata, Kondor Milán, Lipcsei Márk, Balogh Attila, Ignéczi Csaba, Szilágyi Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában