Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.02.10. 14:20

A Puskás Akadémia is elvitte a három pontot a Várkertből

Sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el Feczkó Tamás csapata.

Boban Nikolov beállása sem hozott új színt a Kisvárda játékába.

Fotó: Kovács Péter

Folytatódott a téli szünetet követő erőltetett menet a labdarúgó NB I.-ben, néhány nap leforgása alatt ugyanis már a harmadik bajnokiját játszotta az élvonalbeli Kisvárda Master Good. Az elmúlt két fordulóban sajnos egyetlen pontot sem tudtak otthon tartani Mesanovicék, így mostantól kezdve nagyon iparkodnia kell Feczkó Tamás csapatának, ha benn akar maradni.

A tréner nem csak a levegőbe beszélt, a szerdai Fehérvár elleni fiaskót követően elégedettlenségének adott hangot, amit a Puskás Akadémia FC ellen tettekkel is bizonyított, miután kilenc helyen változtatott a kezdő csapaton.  

Az első helyzet a Puskás előtt adódott, miután Komáromi a bal szélen lefutotta Stefant, sőt már majdnem el is vitte a labdát Kovács kapus mellett, de a fiatal hálóőr kifutva belevetődött a labdába. Néhány perccel később Lucas válaszolt, ám a lövése éppen, hogy csak, de elkerülte a kapufát.  

Aztán az első negyedóra végén jött a hidegzuhany, egy előreívelt labdát Stronati kissé balról középre fejelt az üresen hagyott Nagy Zsoltnak, aki négy méterről köszönte szépen és a kapu bal oldalába bólintott.

A játékrész folytatásában leginkább a mezőnyben folyt a játék, a felek beívelésekkel próbálkoztak, ám komolyabbnak mondható helyzet egyik oldalon sem alakult ki.

A harmincnegyedik percben aztán megduplázta az előnyét a Puskás, Komáromi kapott jó labdát a balösszekötő helyén, majd a védője mellől tizenegy méterről, éles szögből ballal laposan a hosszú, bal alsó sarokba lőtt.

Az első játékrész folytatásában már nem született újabb gól, így 0–2-es Puskás előnnyel vonulhattak az öltözőbe a felek.

A félidőt követően kettős cserével próbálta felrázni a csapatát a hazai stáb, Camaj és Nikolov állt be, ami szerkezeti átalakulást is eredményezett.  

Az ötvennegyedik percben a korábbi háromszoros brazil válogatott védő Wellington Nem is pályára került, ennek ellenére nem változott a játék képe, inkább a felcsúti egylet előtt adódtak lehetőségek. 

A hetvenkettedik percben a semmiből szépített majdnem a hazai gárda, Cipetic jobbról tette középre a labdát, Camaj megelőzte a védőjét, de négy méterről mellé küldte a játékszert.

Az utolsó negyedórában átadta a területet a Puskás, ám a rétközi egyletnek nem sikerült a becsületgól megszerzése, így végül a Felcsút is elvitte a három pontot a Várkertből. 

Labdarúgás: NB I., 20. forduló
Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia FC 0–2 (0–2)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1725 néző, v.: Vad II. István (Vígh-Tarsonyi G., Belicza B.).
Kisvárda: Kovács M. – Alic, Lippai, Jovicic, Stefan (Cipetic, 59.) – Matic, Mesanovic, Lucas (Wellington Nem, 59.) – Filipovic (Ötvös, 81.), Spasic (Nikolov, a szünetben), Ilievski (Camaj, a szünetben). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
PAFC: Pécsi – Golla, Maceiras, Stronati, Nagy Zs. (Szolnoki, 91.) – Batik (Mondovics, 91.), Favorov, Corbu (Slagveer, 81.), Plsek (Nissila, 81.) – Komáromi, Soisalo (Brandon, 66.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
Gól: Nagy Zs. (17.) Komáromi (35.).
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában