Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.02.17. 17:31

Kiesési rangadót nyert a Kisvárda

Feczkó Tamás csapata ezzel elmozdult a tabella utolsó helyéről.

Megnyerte a derbit a Kisvárda Master Good.

Fotó: Barbara Gabriella

Zsinórban kilenc, hazai pályán lejátszott mérkőzés után szerepelt ismét idegenben a Kisvárda Master Good élvonalbeli labdarúgó-csapata. A Mezőkövesd elleni alsóházi derbi kettőzött fontossággal bírt, hiszen ha a tabellára néztünk, akkor aligha kellett ecsetelni a mérkőzés jelentőségét.

Alig kezdődött el az összecsapás, amikor a házigazda máris büntetőhöz jutott, Cseri beadása ugyanis Lippai kezéről pattant le, Berke Balázs játékvezető pedig gondolkodás nélkül befújta a tizenegyest, amit nem sokkal később a VAR is jóváhagyott. Drazsics magabiztosan értékesítette a tizenegyest, Petkovics balra vetődött, miközben a Kövesd gólzsákja a kapu jobb oldalába gurította a játékszert. 

A folytatásban kiegyenlítődött a találkozó, habár kicsit többet birtokolta a labdát Feczkó Tamás egylete, komoly helyzet azonban egyik kapu előtt sem alakult ki.

Egészen a félidő derekáig kellett várni az első a kaput eltaláló rétközi lehetőségre, amikor Körmendi jól találta meg Mesanovicot középen, aki teljesen üresen fejelhetett, de pont Kovácsik ölébe bólintotta a labdát.  

A huszonhetedik percben aztán egyenlített a Várda, Cipetic adta vissza tanárian középre a labdát, Filipovic pedig kapásból a rövid alsóba bombázott.

A játékrész vége ugyancsak a Kisvárda akarata alapján zajlott, letámadt a szabolcsi gárda, amiből egy szabadrúgás ugyan összejött, de komolyabb lehetőség már nem, így 1–1-es eredménnyel vonulhattak pihenőre a felek.   

A második játékrész elejére megérkezett az eső, ami inkább a hazai gárdát lepte meg. Az ötvenhatodik percben Cipetic jobb oldalról vágott befelé, amit a védője Gomis nem vett komolyan, Cipetic pedig a ballal tekert a kapu jobb oldalába, ezzel 2–1-re alakítva az eredményt. 

Ezt követően kissé leült a meccs színvonala, a hazaiak az utolsó tíz percben kaptak észbe, ám ez már késő bánat volt, a Kisvárda Master Good megtartotta az előnyét, ezzel megnyerve a mérkőzést, de ami fontosabb, hogy elmozdulva a tabella utolsó helyéről. 

Labdarúgás: NB I., 21. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good 1–2 (1–1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1500 néző, v.: Berke Balázs (Albert I., Szert B.).
Mezőkövesd: Kovácsik – Szivacski, A. Lukics, Beriasvili, Vajda S. – Cseke B. (Szalai J., 73.), Gomis (Brtan, 61.) – Samperio (Babunszki, 61.), Cseri (Molnár G., 61.), Bőle (Hedlund, 73.) – Drazsics. Vezetőedző: Milan Milanovics.
Kisvárda: Petkovics – Lippai, Jovicic, Ötvös – Navrátil, Cipetic (Makowski, 89.), Nikolov (Lucas, 85.), Matic, Körmendi – Mesanovic (Balogh N., 65.), Filipovic (Ilievszki (66.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Gól: Drazsics (3. - 11-esből), illetve, Filipovic (28.), Cipetic (57.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában