Labdarúgás, NB II., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.02.02. 14:54

Nem ülhet a babérjain a Szpari

Az előző idényben még a kiesés elől menekülő Nyíregyháza ma már a bajnoki cím egyik várományosa.

A felkészülési időszakban is komoly munka folyt a csapatnál.

Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A hétvégén már bajnoki mérkőzésen lép pályára a Nyíregyháza Spartacus FC, külön öröm, hogy a keretből mindössze Rjasko Mihajlo bajlódik kisebb sérüléssel. Vasárnap a kiesés elől menekülő Tiszakécske érkezik a Balmazújvárosi Városi Stadionba, a felek tizennyolcadszor találkoznak egymással, a két gárda augusztusi összecsapása 1–1-es döntetlennel zárult. Mint ismert, a Szpari egy fantasztikus őszt követően várja a folytatást, melynek során tizenhárom győzelem, négy döntetlen és csupán egyetlen vereség került be a zsákba. Ennek eredményeképpen pedig a tabella élén telelt Tímár Krisztián csapata.

Nem szabad félvállról venni őket

– Ez a Tiszakécske már nem ugyanaz a csapat, mint amelyikkel augusztusban találkoztunk, hiszen nem csak új edző, hanem számos új játékos is érkezett hozzájuk a télen – vezette fel lapunk megkeresésére a hétvégi összecsapást a Szpari vezetőedzője. – Próbáltuk feltérképezni őket, tudjuk, hogy más játékra készülnek, éppen ezért észnél kell lennünk. A saját játékunkkal foglalkozunk, igyekszünk majd ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre. A felkészülésünk remekül sikerült, az eltervezett munka nagy részét végrehajtottuk. A srácok hozzáállása megfelelő, egy-egy apró betegséget és kisebb sérülést leszámítva készen állunk a folytatásra. 

A Spartacus előnye jelenleg öt pont az ETO FC Győr előtt, habár Antonio Jose Munoz alakulata egy meccsel kevesebbet játszott. Ellenben a harmadik Szeged-Csanád Grosics Akadémiával szemben már tíz pontos fórral bír a szabolcsi egylet, amely most már kimondva is a feljutásért harcol. 

– Nem jött jókor a téli szünet, hiszen remek formában voltunk, ellenben az is igaz, hogy szüksége volt már a fiúknak a pihenésre – folytatta kérdéseinkre reagálva a tréner. – Szeretnénk, ha a csapat ugyanolyan ütemben fejlődne, mint az őszi szezonban, ám az már a múlt, most már a tavaszi idényre helyezzük a fókuszt. Egyértelmű, hogy a feljutás lebeg a szemeink előtt, de azért még nagyon sokat kell dolgoznunk, nem ülhetünk a babérjainkon.

Jól sikerült a felkészülés

Valóban nem ült a babérjain a listavezető, a téli szünet alatt öt mérkőzésen lépett pályára. Az FC Kosice (1–0) és a Kizilzsar (3–1) nem okozott nehézséget, Dél-Korea U23-as csapatával (0–0) és az Altachhal (1–1) döntetlent játszott, a Mezőkövestől pedig vereséget szenvedett (3–4).

Vasárnap azonban már tétmérkőzésen kell bizonyítaniuk Novák Csanádéknak: az összecsapás 14.00 órakor kezdődik.
     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában