Hegymászó

2024.03.17. 19:36

Megmásztam a gyilkos hegyet – Nanga Parbat 8126 méter

Szon.hu

Fotó: a hegymászó archívuma

Varga Csaba személyes élményein keresztül a résztvevők bepillantást nyerhetnek az extrém körülmények közötti hegymászás világába. A környezetbe, ahol a túlélés kulcsa a technikai tudás és a mentális erő. Az élménybeszámoló alatt elkalauzol minket az egyik legveszélyesebb hegyként számontartott Nanga Parbat 8126 méteren fekvő jeges szikláira, csúszós lejtőire. A 2023-as expedícióról filmes beszámolót is láthatnak az érdeklődők március 19-én, kedden 17 órától az MCC nyíregyházi képzési központjában.
Varga Csaba nagyváradi építész, aki magyarként, a nagyváradi magyar kisebbség képviselőjeként kezdett el hegyeket mászni. Az első expedíciókba egyedül vágott bele, a mászásokat szinte kizárólag az építész szakmájából félretett pénzéből finanszírozta. Kisegítő oxigén és serpák segítsége nélkül mászik. 2023-ig összesen hat, nyolcezer méternél magasabb hegycsúcs tetején állt - valamennyin kisegítő oxigén használata nélkül. Ezzel jelenleg ő a legtöbb nyolcezres csúccsal rendelkező, élő magyar hegymászó.
Az eseményen a részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.
Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/megmasztam-a-gyilkos-hegyet-nang

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában