Fiatalok focija

2024.03.21. 19:36

Várdai sikerek a kicsik megyei derbijén

A Szpari fiataljainak nem termett babér az elmúlt hétvégén.

Az U13-soknál a fehér mezes kisvárdaiak nyertek a vendég nyíregyháziak ellen

Fotó: kisvardafc.hu

Amolyan csonka fordulót játszottak a hét végén a különböző minősítésű és korosztályú labdarúgó bajnokságokban. Néhány korosztályban elmaradt a forduló. A megyénkbeli klubok felemásan szerepeltek, a Várda Labdarúgó Akadémia csapatai közül három nyert, egy kikapott. A Nyíregyháza Spartacus valamennyi egysége alul maradt. A kicsiknél (U13 és U12) megyei rangadót rendeztek. A házigazda kisvárdaiak mindkét csapat nyert a nyíregyháziak ellen.

A Várda LA U11-es csapata a lengyelországi Krosnóba járt egy felkészülési tornán. Két nap alatt 250 percet játszottak a gyerekek, a hazai tornákon megszokottnál nagyobb iramú mérkőzések nagyszerűen szolgálták a fejlődésüket. Végül három-három győzelemmel és vereséggel, valamint két iksszel zártak. (Nyilatkozatok:kisvardafc.hu)


 

U15. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–1 (2–1)

Várda LA: Herc – Oláh, Kedves (Harsányi), Fidler, Volvacs, Osztroha (Gyarmati), Hodovanec, Gombkötő, Szarvas, Nagy, Kiss. Edző: Törtei Tamás.

Gól: Fidler (9.), Volvacs (37.), illetve Erőss (27.).

Törtei Tamás: – Kettő per kettő – ez már sorozat. Nagyot küzdve, helyenként szép játékkal sikerült itthon tartani a három pontot. Örülök, hogy ennyi hiányzóval és beteggel a sorainkban is eredményesek tudtunk lenni. Gratulálok a srácoknak!


 

Alapcsoport

Nyíregyháza Spartacus-III. Kerület TVE 2-3 (2-1)

Spartacus: Simon - Novák, Villás, Kondor, Kosztyu, (Jeles), Kiss, Takács, Kranyik (Majoros), Juhász, Szenes, Uray. Edző: Sándor Dávid. 

Gól: Uray (16.), Juhász (36.), illetve Baranyai (26.), Balogh (47.), Mizsei (75.).


 

U14. Kiemelt csoport

Budapest Honvéd-MFA–Várda Labdarúgó Akadémia 3–2 (3–0

Várda LA: Kocserhan – Licz (Dovbak), Suba, Tiscsenko, Gyarmati, Dovhanics, Hizsnjak (Száraz), Hadházi (Helmeczi), Szitnik, Tkacs (Simkiv), Dzsatalov (Jurik). Edző: Katona György.

Gól: Tiscsenko (41. és 70.)

Katona György: – Az első húsz percben gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Gyengén, bátortalanul fociztunk. Idegenben már nem az első ilyen félidőnk, ennek meg kell találni az okait. A második félidőre feljavultunk, voltak lehetőségeink a két gólon kívül is. Az utolsó másodpercekben ziccerünk volt az egyenlítéshez, de sajnos kimaradt, így nem marad más mint, hogy gratuláljunk a hazaiaknak.

Alapcsoport

Szolnoki MÁV - Nyíregyháza Spartacus 5-2 (3-1)

Spartacus: Ágoston (Szilva) - Gönczör, Lőrincz, Kalló (Gál), Dankó, Varga (Ferencz), Czifra, Nagy (Papp), Túróczi, Csáki, Szász. Edző: Magyar Gábor. 

Gól: Pelles (26., 50.), Dobos (28.), Ruskó (39.), Viola (72.), illetve Nagy (19.), Túróczi (63.).


 

U13. Észak-keleti csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Nyíregyháza Spartacus FC 2–0 

Várda LA: Halász – Szmilnjak, Skurak, Csendes, Simkiv, Kulik, Kapitány, Paronai, Szpivák. Csere: Szvisztyunov (kapus), Grica, Takács, Povhanics, Popovics, Orgován. Edző: Oláh Levente.

Spartacus: Varga (Cservenyák) - Száfta, Kicsák, Nagy, Vasvári, Muskóczki, Kosztyu, Sallai, Kenyeres. Csere: Cservenyák (kapus), Nagy Levente, Hatházi, Balla, Varga. Edző: Marcsek Zoltán.

Gól: Orgován (46.), Povhanics (53.).

Oláh Levente: – A mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült, végig kontrolláltuk a játékot. Rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, sajnos csak kettőt sikerült ebből értékesíteni. A játék képével elégedett vagyok, ezért gratulálok a játékosaimnak a mai teljesítményükhöz!

Az U13-soknál Orgován Csaba (15) szerezte a várdaiak második gólját a Szpari elleni megyei derbin 
Fotó:  kisvardafc.hu


 

U12. Észak-kelet

Várda Labdarúgó Akadémia–Nyíregyháza Spartacus FC 3–1 

Várda LA: Éles – Nagy, Obsitos, Fráter, Varga, Németh, Vaszilykiv, Osztroha, Beresnyák. Csere: Mészáros (kapus), Koszta, Balogh, Sztolykó, Szabó, Illés. Edző: Baksa Zoltán

Spartacus: Ágoston - Spekker, Papp, Prodán, Kovács, Hengsperger, Fodor, Czidor, Major. Csere: Toressan, Szabó, Nagy, Tamás, Szilágyi, Bukovinszki, Homa. Edző: Kovács István.

Gól: Németh (8. és 68.), Vaszilykiv (36.), illetve Spekker (11.).

Baksa Zoltán: – Nagyrészt az történt, amit mi akartunk, mezőnyben ellenfelünk felé nőttünk. Jó felfogásban futballoztunk, az előre megbeszélt taktikai feladatokat a játékosok maradéktalanul betartották. Hiányérzetem a helyzetkihasználásunkkal van, a kevesebb lehetőségekkel jobban kellene sáfárkodnunk. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, gratulálok a csapatnak.


 

U11. Krosnói torna, a Várda LA eredményei

Várda LA–Beniaminek Krosno A 1–1

– Gornik Zabrze 2–4

– Resovia Rzeszów 1–0, 

–SMS Przemysl 2–1, 

–CFT Akademy (szlovák) 6–1, 

–Korona Kielce B 3–3, 

–Beniaminek Krosno B 3–5, 

–Korona Kielce B 2–5

A Várda LA U 11-es csapata lengyelországi tornán vett részt  
Fotó: kisvardafc.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában