Labdarúgás, Nyír-Wetland vármegyei I.osztály

2024.04.05. 07:56

Kiegyensúlyozódtak az erőviszonyok

Öt csapat is harcban van a vármegyei első osztály bajnoki címéért.

Szon.hu

A fehér mezes kis Szpari a címvédőhöz látogat, míg a Mándok a Kótajt fogadja.

Fotó: Sipeki Péter

A hétvégén már a huszonkettedik fordulót rendezik a Nyír-Wetland vármegyei első osztályban. Mondhatnánk, hogy élesedik a küzdelem a bajnoki címért, de ez már hetek óta így van, és előreláthatólag a még hátralevő játékkörökben is így marad.

A Nagyecsed közvetlenül az „élboly” mögött foglal helyet, s szeretné is megtartani ezt a pozícióját, ám a kiesés elől menekülő Vásárosnamény ellen észnél kell lennie, hiszen Piskóti Zsolt egylete most már tíz körömmel kapaszkodik a lehetőségekbe.

A forduló rangadóját Nyírbátorban rendezik, ahol a hetedik helyen álló házigazda a nyolcadik Csengert látja vendégül. A felekre jellemző, hogy gólgazdak meccseket játsszanak egymással, így a parázs csata ezúttal is borítékolható.

Hoznia kell a kötelezőt a Mátészalkának, már amennyiben versenyben szeretne maradni a bajnoki címért folytatott harcban. Talán nem túlzás azt állítani, hogy papíron rá vár az egyik legkönnyebb feladat ezen a hétvégén, habár tudjuk, hogy mindig a kötelező a legnehezebb.

A Mándok edzője Kocsis János szerint nincs lefutott meccs ebben a bajnokságban, mivel minden egyes csapat képes a bravúrra. Éppen ezért készült a héten a csapata kettőzött erővel, hiszen a Kótajt is láttuk már pofonokat kiosztani.

Nem lesz könnyű dolga a Kemecsének, amely az élmezőnyben tanyázó Újfehértót fogadja. A vendégek mindössze négy pontra vannak a tabella tetejétől, s ahhoz, hogy esélye legyen a vendéglátónak, minőségi javulást kell eszközölnie a támadójátékban.

Vasárnapra három mérkőzés marad. A harmadik helyezett Tarpához látogat a tabellautolsó Nyírmeggyes, s nem lebecsülve a Meggyest a bukmékereknél nem nagyon adnak odszot a sikerére, bár ahogyan mondani szokták „Láttam én már karón varjút!”.

Mondhatni alsóházi derbiként „funkcionál” a Nagykálló és a Nyírbéltek összecsapása, amely inkább utóbbi egylet számára lehet érdekesebb, hiszen amennyiben nyer Gyarmati András társasága, akár még két helyet is előre ugorhat a táblázaton.

A címvédő és bajnoki éllovas Kállósemjén a mindenkire veszélyes, sokat futó, fiatalokból álló kis Szpari ellen próbálja otthon tartani a három pontot annak a tudatában, hogy ha ez nem sikerül, akkor hétfőre könnyen elveszítheti a vezető helyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában