Kosárlabda

2024.04.19. 13:41

Máris kezdődik a Blue Sharks újabb párharca

A Hübner Nyíregyháza BS a vesztes negyeddöntő után sem fejezi be a szezont, de valós tét már nincsen.

Völgyi Marcell (labdával) nevelőklubja ellen játszhat

Fotó: Dodó Ferenc-archív

A nyíregyházi kosarasok még ki sem heverték a MAFC elleni csata fizikai és lelki fájdalmait, máris újabb párharcba kezdenek.

Mint ismert, a Hübner Nyíregyháza BS szerda este óriási küzdelemben veszítette el a négybe jutásról döntő meccsét. A Cápák a folytatásban az 5-8. helyért játszanak. 

A Blue Sharks az első párharcban kétszer találkozik a Vasassal, itt már azonban nem meghatározott számú győzelmet kell szerezni, hanem oda-visszavágó alapon a két meccs pontkülönbsége lesz a mérvadó. A győztes aztán az ötödik helyért játszhat majd újabb párviadalt, míg a vesztes a hetedik helyért csatázhat. A másik ágon a BKG a TF-Budapesttel csap össze.

Az alapszakaszban szűkösen ugyan, de összességében a nyíregyháziak jöttek ki győztesen a Vasas elleni összecsapásokból. Novemberben úgy nyertek a vendégek a Continental Arénában, hogy 38 percen át a mieink vezettek, a budapestiek az utolsó percben egalizáltak és kiharcolták a hosszabbítást, amit egy ponttal megnyertek. A Blue Sharks még közel sem a mostani formájában és összeállításában játszott akkor. Március kilencedikén idegenben vágott vissza Merim Mehmedovic csapata. Carlbe Ervinék rossz kezdés után magukra találtak és sokáig magabiztosan vezettek, a hajrá aztán izgalmasan alakult, de a hazaiak már csak ráijeszteni tudtak a nyíregyháziakra (71–74).

A mérkőzésen négy vendég játékos jutott tíz pont fölé, az amerikai légiós mindenki közül kiemelkedett azzal, hogy a 16 pontja mellett 10 gólpasszt, 7 lepattanót és 5 gólpasszt ért el. A Vasas vezére mindkét mérkőzésen Cseh Botond volt – a húsz éves játékos egyébként is csapata legjobbja a szezonban átlagolt 16 ponttal és több mint öt lepattanóval.

Összességében a Cápáknak jó esélyük lenne a Vasas ellen, kérdés, hogy a csapatból mennyit vett ki a negyeddöntő, amit az eredetileg harmadik kiemelt fővárosiak már múlt vasárnap befejeztek a Cegléd elleni második vereségükkel.

A párharc vasárnap 19.30-kor kezdődik a Continental Arénában, a visszavágót jövő vasárnap rendezik Budapesten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában