Fatum-Nyíregyháza

2024.04.16. 12:52

Röplabda: Budapesten találkoznak az U18-as válogatott sikerkovács edzői

Horváth András szö­vetségi kapitány és segítője, Pampuch Csaba már a klubjáért dolgozik, szerdán a Újpest–Fatum párharc következő meccsén nézhetnek farkasszemet.

Nyíregyházi játékossal és edzővel jutott Eb-re a válogatott

Fotó: RICCARDO GIULIANI

Az utolsó meccseit tapossa a Fatum-Nyíregyháza. Innentől már a csapaton (na és persze ellenfelén) múlik, hogy meddig tart még a szezon. Mint ismert, Adrian Chylinski együttese múlt héten megkezdte az ötödik helyről döntő, UTE elleni párharcot. A mérkőzést a lila-fehérek indították jobban, már 2:1-re vezettek a Continental Arénában, innen álltak talpra a hazaiak és előbb egyenlítettek, majd az ötödik szettet is behúzták.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc szerdán folytatódik Budapesten.

A párosításhoz közvetetten kapcsolódó hír, hogy a magyar U18-as lány válogatott az elmúlt napokban sikeres Európa-bajnoki selejtezőt vívott Olaszországban. A mieink az első meccsükön 3:1-re legyőzték Szlovákiát, majd Koszovót 3:0-ra múlták felül. Az olaszok elleni mérkőzésnek már tét nélkül vágott neki csapatunk, hiszen biztos volt a kvalifikáció, ezen az összecsapáson a házigazda győzött 3:0-ra.

Válogatottunk szövetségi kapitánya az UTE vezetőedzője, Horváth András, segítője a Fatum másodedzője, Pampuch Csaba, a csapat egyik legjobbja pedig az ő lánya, a 14 éves Pampuch Gréta, aki mindhárom mérkőzésen kezdett és mindegyiken 10 pontot szerzett.

Térjünk vissza az Extraligára! A döntőben a Vasas 2–0-ra vezet a Kaposvár ellen, vagyis szerdán bajnokot avathatnak. A Békéscsaba–MÁV Előre bronzcsata 1–1-re áll. A hetedik helyért küzdő gárdák összecsapásában a Szent ­Benedek vezet a DVTK ellen, a párharc második meccse keddi lapzártánk után ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában