Sajtótájékoztató

2024.04.09. 16:37

Sportot űznek a Fitt-városból

Ingyenes sportmajálist szervez a megyeszékhely önkormányzata és a Nyíregyházi Sportcentrum.

Szon.hu

Dr. Ulrich Attila és Kőhalmi Richárd a Városrészek Bajnoksága győztesének járó vándorserleggel

Fotó: Gazdag Mihály

Sportnyelven szólva nem kis bravúr, hogy az először megrendezett Fitt-város program tavaly május elsején közel háromezer gyermeket, fiatalt, felnőttet és szépkorút mozgatott meg a Continental Arénában is a környékén. Az újdonság erejével ható, nagyszabású, ingyenes rendezvény átütő sikerére alapozva a nyíregyházi önkormányzat és a sportcentrum ezúttal is arra buzdítja az érdeklődőket, hogy részesei legyenek a sportmajálisnak. Tavaly 30 sportág mutatkozott be, 25 sportszervezet képviseltette magát, 6 szolgáltató 15 egészségügyi mérést kínált, 18 Made in Nyíregyháza és további 3, az egészséges táplálkozáshoz kötődő vállalkozás termékeit kóstolhatták meg a kilátogatók, a tombolasorsoláson pedig 50 ajándék talált gazdára.

– Hatalmas sikert arattak a különböző élményállomások, az extrém akadálypálya, az Exatrun pálya, a rolling kids és az élő teke. Mindemellett sokan próbálták ki a labdás és egyéb sportállomásokat is – idézte fel a programot Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

– Népszerű volt az uszoda, komoly érdeklődés övezte a szépkorúaknak szervezett sakk- és ultiversenyt – fűzte hozzá dr. Ulrich Attila alpolgármester. A hab a tortán Rubint Réka alakreformedzése volt, ekkor is zsúfolásig telt az aréna küzdőtere. A sportcentrum szakágainak versenyét a tőrvívás szakág nyerte. A Városrészek Bajnokságán a „Nyírszőlősi vagányok” diadalmaskodtak.

– A Fitt-város mély nyomot hagyott a résztvevőkben. Lajstromot készítettünk, levontuk a tanulságokat. A bevált elemeket meghagytuk, sok újdonsággal és meglepetéssel készülünk most – jegyezte meg Kőhalmi Richárd.

A május elsejei családi sport- és egészségnap fővédnöke dr. Kovács Ferenc polgármester lesz. Bemutatkoznak a sportcentrum szakosztályai, de a város egyéb klubjai is képviseltetik magukat. 

 

– Élménydúsnak ígérkezik a 2. Fitt-város rendezvény. Még ezen a héten lehet jelentkezni a VB-re, azaz a Városrészek Bajnokságára, ahol 16 együttes prioritást élvez. A 10 fős együttesek mindegyikében legalább 3 hölgynek és 2 tizenhat év alatti fiatalnak kell szerepelnie. Kiváncsian várom, hogy a Nyírszőlősi vagányok megőrzik-e a címüket, de tudomásom szerint nagyon készülnek a Belvárosi betyárok is – dobta fel a magas labdát végezetül dr. Ulrich Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában