Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.04.29. 12:17

Távozik a kisvárdai klubikon

Kilenc év után hagyja el a rétközi egyletet a közönségkedvenc Lucas.

A Kisvárda ikonja, Lucas.

Fotó: KM-archív

Utolsó előtti hazai mérkőzését játszotta szombaton a várdai szurkolók előtt a hazaiak csapatkapitánya, Lucas, aki egy rövid diósgyőri kölcsönjátékot leszámítva kilenc év után távozik az idény végén Kisvárdáról.

Hosszú évek Kisvárdán

A Kisvárda még az NB II.-ben szerepelt, amikor 2015-ben szerződtette a korábban Debrecenben és Békéscsabán is futballozó középpályást. A harmincnégy éves, brazil-magyar kettős állampolgárságú középpályás azóta – egy féléves diósgyőri kölcsönjátékot leszámítva – Kisvárdán futballozik. A csapatkapitány minden tétmeccset nézve 243 mérkőzésen szerepelt a klub színeiben, 17 gólt és 13 gólpasszt ért el, ebből az NB I.-ben 122 meccsen hetet (ebben az idényben 19 NB I.-es mérkőzésen egyszer talált be). Bohdan Melnik mellett ő a második legtöbbet szereplő kisvárdai játékos a klub NB I.-es történetében. 

– Több klubbal is tárgyalunk Lucas jövőjéről, de az már eldőlt, hogy nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését Kisvárdán – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére a játékos menedzsere, Radványi Dávid.

Harcban a bennmaradásért

Mint ismert, három forduló van még hátra az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2023-2024-es idényéből. A Kisvárda Master Good ugyan remek formába került a szezon végére, s matematikailag még meg is van az esélye a bennmaradásra, azonban a realitásokat nézve valószínűleg búcsúzik az élvonaltól. A még biztos bennmaradást jelentő tizedik hely jelenleg hat pontra van Feczkó Tamás egyletétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában