Kosárlabda

2024.04.16. 16:19

Több mint kétszáz gyermek gyűjtött élményeket az Ovi-Kosár Kupán (fotók, videó)

A gyerekek megismerkedhettek a sportág alapjaival.

Szon.hu

A szórakozás és a sport együtt jár

Fotó: Gazdag Mihály

Novemberben még arról írhattunk, hogy eddig nem látott programnak adott otthont a Continental Aréna, kedd délelőtt viszont már az Ovi-Kosár Kupa-sorozat második állomását rendezték meg Nyíregyházán.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által támogatott és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány szakedzői által kidolgozott Ovi-Kosár Program egyik fontos pillére ez a sorozat. Az első nyíregyházi programon 150 óvodás vett részt, kedden már 12 óvodából összesen 210 gyermeket mozgattak meg a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. szakemberei.

A kicsik alapos bemelegítést követően tíz állomáson keresztül, játékos formában ismerkedhettek meg a kosárlabda alapjaival.

– Az elsődleges cél, hogy minden gyerek mozogjon, megismerkedjen az egészséges életmód és a sportolás alapjaival, mindezt úgy, hogy közben jól érezzék magukat. Az már külön öröm, ha valaki megszereti a kosárlabdázást és később a sportágnál marad – mondta el dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A nap végén minden gyermek kosárlabdával és aranyéremmel távozott, ám látva az arcokat egy-egy bedobott kosár után, az élmény volt a legnagyobb ajándék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában